Η Daesh επιτέθηκε σε κατοικίες αμερικανών στρατιωτών στην επαρχία της Deir Ezzor.

Μέλη της « Daech » επιτέθηκαν σε κατοικίες αμερικανών στρατιωτών στην επαρχία της  Deir ez-Zor, στο συριακό βορρά. Τοπικές πηγές ανέφεραν στο Anadolu ότι στοιχεία της Daech εξαπέλυσαν τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο μια επίθεση σε 3 άξονες στοχεύοντας κατοικίες αμερικανών στρατιωτών  στο πετρελαϊκό πεδίο al-Omar.

Η Daesh  αποπειράθηκε σε μια πρώτη επίθεση με παγιδευμένο όχημα να προελάσει προς τις κατοικίες των αμερικανών στρατιωτών. Οι επιτιθέμενοι βομβαρδίστηκαν από τη συμμαχική αεροπορία που διευθύνουν οι ΗΠΑ.  Πολλά στοιχεία της Daech κι ένας πολίτης σκοτώθηκαν κατά το βομβαρδισμό ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 5 πολίτες. Οι τζιχαντιστές επανήλθαν κι έκαναν 2 ταυτόχρονες επιθέσεις. Σημειώθηκε σύρραξη με τα μάλη του PYD /PKK που ελέγχουν την περιοχή. Μετά τις μάχες τα μέλη της  Daech αποσύρθηκαν από τη ζώνη. Οι δυνάμεις της συμμαχίας δεν σχολίασαν τις επιθέσεις.

O ήχος αμερικανικών ελικοπτέρων σκέπασε την περιοχή πάνω από το πετρελαϊκό πεδίο.Toπικά μέσα δίνουν εικόνα από τις ολονύκτιες μάχες.

dimpenews.com