2η στρατιωτική βάση εγκαθιστά η Ρωσία αυτή τη φορά στο βορρά της Χάμα έκτασης 5 000 τ.μ.

Aξιόπιστες πηγές ανέφεραν ότι η Ρωσία εγκατέστησε μαι δεύτερη στρατιωτική βάση πλησίον της πόλης Souran στο βορρά της επαρχίας Hama.

Επικαλούμενο αξιόπιστες πηγές το site πληροφοριών Arab21 ανακοίνωσε ότι αυτή βάση εκτείνεται σε μια επιφάνεια  5 000 τ.μ , μια ζώνη που βρίσκεται μεταξύ περιοχών που ελέγχει ο συριακός στρατός και τα κατεχόμενα από τους τρομοκράτες εδάφη. Σύμφωνα με την αναφορά οι ρωσικές δυνάμεις εγκαθιστούν εξοπλισμούς. Πολλά μέλη της ρωσικής στρατονομίας αναπτύχθηκαν εκεί και τοποθετήθηκαν υπό την διοίκηση της βάσης της Hmeimim που είναι στην επαρχία της Λατάκια.

Οι δυνάμεις που θ΄αναπτυχθούν θα μεταφερθούν από την πόλη του Masyaf με τρένο από την πόλη της Hama. Η ρωσική στρατονομία είναι επιφορτισμένη με τη διαχείριση του περάσματος στα όρια της Hama και του Souran.

Ο στρατηγός Youri Youtochinko, επικεφαλής αυτού του Κέντρου του οποίου η έδρα είναι στην Hmeimim σε ανακοινωθέν εδώ και 2 μήνες μίλησε για επέκταση του εδάφους όπου θα έχει παρουσία ο ρωσικός στρατός στη Ν Συρία. « Αυτές οι δυνάμεις θ΄αναπτυχθούν στο πλαίσιο των προσπαθειών για την εξομάλυνση της κατάστασης στα περίχωρα της Δαμασκού όσο και σ΄άλλες περιοχές της Συρίας  », εξήγησε ο Yuri Yutochinko.

Η ρωσική στρατονομία και οι συριακές δυνάμεις ασφάλειας συνεχίζουν τις προσπάθειες τους στοχεύοντας να προλάβουν προβοκάτσιες και να διασφαλίσουν την ασφάλεια των σύρων πολιτών στις πόλεις al-Rastan κι Talbissa στην επαρχία της Homs.

dimpenews.com