Ισραήλ και ΗΠΑ σχεδιάζουν επιχείρηση κατά της  »ιρανικής παρουσίας » στη Συρία.

Στις 19 Αυγούστου, την ημέρα που ο Αμερικανός σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton, έφθασε στο Ισραήλ, η Τεχεράνη ανακοίνωσε το διορισμό νέου αρχηγού της πολεμικής αεροπορίας.
Οι στρατιωτικές πηγές και οι πηγές πληροφοριών της DEBKAfile αναφέρουν αποκλειστικά ότι η σύντομη επίσκεψη του John Bolton για δύο συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Binyamin Netanyahu ήταν το πρώτο ταξίδι του στο Ισραήλ υπό την ιδιότητά του ως εθνικού συμβούλου ασφαλείας του Προέδρου Donald Trump. Η αποστολή του ήταν να συντονίσει μια στρατιωτική επιχείρηση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ισραήλ για την αντιμετώπιση της ιρανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Συρία. Ο Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε κατά την άφιξή του: « Προφανώς έχουμε μεγάλες προκλήσεις για το Ισραήλ για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για ολόκληρο τον κόσμο », δήλωσε κατά την άφιξή του, « Το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων του Ιράν και τα προγράμματα βαλλιστικών πυραύλων βρίσκονται στην κορυφή τον κατάλογο « . Ο Netanyahu υπογράμμισε το ρόλο του Ισραήλ δηλώνοντας ότι είναι: « η αναχαίτιση της επίθεσης του Ιράν στη Μ Ανατολή  » – δείχνοντας τη Συρία – θέμα που ήταν στην κορυφή της ατζέντας της συνάντησης με τον Bolton.

Το ίδιο debka αναφέρει ότι καταρτίστηκαν τακτικές από ΗΠΑ-Ισραήλ για την επικείμενη επιχείρηση κατά της ιρανικής παρουσίας στη Συρία.debka 19.8.18

Η Συρία αρνείται ότι υπάρχει ιρανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία και διαμηνύει δια του προέδρου τη ότι υπάρχουν μόνο Ιρανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι.

dimpenews.com