Ο Assad απέρριψε προσφορά της Σ Αραβίας να μείνει ισοβίως στην προεδρία και να πάρει χρηματοδότηση για ανασυγκρότηση με αντάλλαγμα ν΄απαρνηθεί Ιράν και Hezbollah.

Ο βουλευτής του μπλοκ της Χεζμπολάχ στο κοινοβούλιο του Λιβάνου ο Ναουάφ αλ-Μουσάουι δήλωσε ότι ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ απέρριψε πρόσφατα μια προσφορά της Σαουδικής Αραβίας.
Ο Moussawi δήλωσε ότι η προσφορά, που απορρίφθηκε από τον Assad, βασίστηκε στην “ανταλλαγή χρηματοδότησης της Σαουδικής Αραβίας για την ανασυγκρότηση της Συρίας από τη μια και διακοπή δεσμών Συρίας με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν”.O πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ απέρριψε προσφορά της Σαουδικής Αραβίας για αναδόμηση- ανοικοδόμηση  της Συρίας αφού του ζητήθηκε ως αντάλλαγμα από τη μοναρχία του Κόλπου να διακόψει δεσμούς και σχέσεις με το Ιράν και τη λιβανέζικη Hezbollah.

Τόνισε ότι ένας Σαουδάραβος εκπρόσωπος του πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σάλμαν έφερε την προσφορά στον Πρόεδρο Ασάντ προσθέτοντας ότι «η μοναρχία προσέφερε στον ‘Ασαντ να ως αντάλλαγμα να παραμείνει στην εξουσία ισοβίως αλλά και την χρηματοδότρηση ανασυγκρότησης της Συρίας με αντάλλαγμα την εγκατάλειψη της σχέσης της με τη Χεζμπολάχ και το Ιράν. ”
Ο Βουλευτής του μπλοκ της Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι “ο πρόεδρος al-Assad είναι μια αντίσταση και βρίσκεται στη θέση αντίστασης”, δήλωσε ο Nawaf al- Moussawi.

dimpenews.com