Σ΄ ένα μήνα ο SAA σκότωσε 126 τρομοκράτες της Daesh στη Sweida.

 

Πηγές από το εσωτερικό της ”συριακής αντιπολίτευσης” έκαναν λόγο για 126 νεκρούς τρομοκράτες της Daesh που σκότωσε ο συριακός στρατός τον τελευταίο μήνα στην επαρχία της Soueïda στο συριακό Νότο.

Το αντιπολιτευόμενο με έδρα το Λονδίνο (OSDH), ανακοίνωσε ότι 126 daechistes σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με συριακό στρατό στα ΒΑ της επαρχίας της Soueïda.

Συριακές πηγές ισχυρίζονται ότι αυτοί οι τρομοκράτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων  31 ημερών στα διοικητικά όρια αυτής της επαρχίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προέρχονται από το μέτωπο των μαχών στη Soueïda στο συριακό Νότο ο SAA περικύκλωσε τους daechistes από 3 άξονες στα υψώματα του al-Safaστα διοικητικά όρια της περιφέρειας της Δαμασκού. Aπό την αρχή της επίθεσης στην Αν Sweida ο στρατός πέτυχε να απελευθερώσει πολλές ζώνες που ήλεγχαν οι τζιχαντιστές.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Ali Maqsoud τ. στρατηγός του SAA επισημαίνει:

« Ο στρατός έκτοτε περικύκλωσε τους τρομοκράτες στα περίχωρα των υψωμάτων του al-Safa  κι αυτό σημαίνει ότι όλες οι γραμμές λογισμικές κόπηκαν και ότι είναι αδύνατη κάθε επαφή  με την αμερικάνικη βάση του al-Tanf . Αυτό αποκλείει κάθε νέα ενδεχόμενη απειλή από την Daech ».

dimpenews.com