Υeni safak: υπάρχει μυστική συμφωνία Ρωσίας- Τουρκίας για ήπιας κλίμακας επιχείρησης στο Ιντλίμπ; Oι Τούρκοι απειλούν ευθέως το Χαλέπι σε περίπτωση που στοχευθεί το Ιντλίμπ. ΦΩΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΣΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

παιδομάζωμα στο Ιντλίμπ από τον Τουρκικό Στρατό .

Η yeni safak σε άρθρο της την 30.8.18 αναρωτιέται αν έχει επιτευχθεί μυστική συμφωνία Τουρκίας Ρωσίας για Ιντλίμπ. Σε περίπτωση που αυτό επιτεύχθηκε κατά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις υψηλόβαθμων Τούρκων αξιωματούχων με τη ρωσική πλευρά θα πρόεκιται πιθανολογεί για ένα συμβιβασμό του τύπου μια όχι ευρείας κλίμακας επιχείρηση στο Ιντλίμπ αλλά για μια πιο ήπια επιχείρηση από πλευράς συριακής και συμμάχων της. Η τουρκική πλευρά έχει αποστείλει σαφές μήνυμα προς την άλλη πλευρά ότι σε περίπτωση που θα στοχευθεί το Ιντλίμπ αυτό είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσει το Χαλέπι. Στο Χαλέπι ο συριακός στρατός είναι σ΄ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει από την πλευρά του κάθε αντιπερισπασμό. Σε κάθε περίπτωση το δημοσίευμα διατυπώνει επιφυλακτική ανησυχία για τη στάση που θα τηρήσει η Ρωσία αν και υπενθυμίζει πρόσφατες δηλώσεις Πούτιν περί εμβάθυνση σχέσεων των 2 χωρών προς διασκέδαση των φόβων της. Σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις που διεξάγονται στο έδαφος ακολουθούν συμφωνίες στις οποίες έχουν κάθε φορά καταλήξει διαπραγματεύσεις.

Στο ίδιο πνεύμα και το middleeasteye που αναφέρει ότι συμφωνίες μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας μπορεί να πείσουν τον Assad να περιορίσει την επίθεση του Idlib για τώρα, αλλά η προσπάθειά του τελευταίου να επανακτήσει την επαρχία αυτή είναι αναπόφευκτη.

Το anadolu αναφέρει πως ο Ερντογάν δήλωσε  « πως εξετάζουμε με ΗΠΑ τα μέσα για να καθαρίσουμε το Manbij και επιτελούμε κοινές εργασίες  με Ρώσους και Ιρανούς στο  Idleb για ν΄αποφευχθεί η αναπαραγωγή μιας καταστροφής ανάλογης με αυτής στο Χαλέπι ».

To Idlib είναι ζωτικής σημασίας για τη Συρία κι από άποψη οικονομίας. Φιλοξενεί  βασικές υποδομές, κυρίως τους αυτοκινητόδρομους M4 και M5 που συνδέουν το Χαλέπι με τη Λατάκια και τη Δαμασκό. Για να ανακάμψει η πολιορκημένη από τον πόλεμο συριακή οικονομία, αυτοί οι δρόμοι πρέπει να ξανανοίξουν, και μαζί τους, ενδεχομένως να γίνει επανεκκίνηση του του εμπορίου μέσω Τουρκίας και  Ιορδανίας.

Η Τουρκία διαθέτει 12 σημεία επιτήρησης στο Ιντλίμπ. 70.000 τρομοκράτες αναμένουν να συγκρουστούν με συριακό στρατό σε ορεινές και δύσβατες περιοχές που κάνουν τη μάχη δύσκολη.

Σε φωτογραφίες που διακινούνται από φιλοτουρκικές πηγές εμφανίζονται τούρκοι στρατιώτες με δεκάδες παιδιά του Ιντλίμπ που φέρουν κατάσαρκα την τούρκικη σημαία. Δεν συνοδεύει κανένας ενήλικος αυτά τα παιδιά της Συρίας που είναι έρμαιο των κατακτητών.

dimpenews.com

Une réflexion sur “Υeni safak: υπάρχει μυστική συμφωνία Ρωσίας- Τουρκίας για ήπιας κλίμακας επιχείρησης στο Ιντλίμπ; Oι Τούρκοι απειλούν ευθέως το Χαλέπι σε περίπτωση που στοχευθεί το Ιντλίμπ. ΦΩΤΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΣΤΟ ΙΝΤΛΙΜΠ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Les commentaires sont fermés.