ΕΚΤΑΚΤΟ Σκοτώθηκε από έκρηξη σε καφέ στο Donetsk o θρυλικός ηγέτης της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ.

Ταυτοποιήθηκαν οι τρομοκράτες. Έδρασαν με εντολή της oυκρανικής ασφάλειας SBU.11 νεκροί και τραυματίες.Οι ύποπτοι που κρατούνται επιβεβαίωσαν την ανάμειξη της ουκρανικής πλευράς.

Σκοτώθηκε ο θρυλικός Zakhartchenko σε έκρηξη σε καφέ στο Ντόνετσκ αναφέρει το RIA. Ένα καφέ στο κέντρο της πόλης του  Donetsk συγκλονίστηκε από μια πολύ ισχυρή έκρηξη αυτήν την Παρασκευή λίγα μόνο μέτρα από την οικία του ηγέτη της αυτο-ανακηρυχθείσας Λαικής Δημοκρατίας του  Donetsk, του Alexandre Zakhartchenko, αναφέρει ανταποκριτής του Sputnik. Η έκρηξη σημειώθηκε περί τις 5.45΄ώρα Ελλάδας. Σύμφωνα με κάποιες αναφορές υπάρχουν θύματα. Ο Zakhartchenko είναι νεκρός….

Σύμφωνα με τοπικές πηγές ασφάλειας ο  Alexander Zakharchenko, σκοτώθηκε στην έκρηξη στο καφέ στο κέντρο του Donetsk. Οι πηγές δήλωσαν ότι ο Zakharchenko πέθανε σε νοσοκομείο του Donetsk όπου διακομίστηκε μετά το χτύπημα. Έχουν γίνει αρκετές συλλήψεις υπόπτων για δολοφονία του. Για τρομοκρατική επίθεση μιλάει το Ντόνετσκ.

Kατά την έκρηξη τραυματίστηκε και ο Υπ.Οικονομικών της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ ο Alexandre Timofeïev. Ο  Zakharchenko υπέκυψε σε σοβαρό τραύμα που υπέστη στο κεφάλι. Οι αρχές του Κιέβου θα είναι πίσω από τη δολοφονία του Zakharchenko εκτιμά το ΥΠΕΞ Ρωσίας δια της εκπροσώπου του Μαρίας Ζαχάροβα. Σύμφωνα με τα  médias, πολλά άτομα, saboteurs Ουκρανοί και συνωμότες ενέχονται στην δολοφονία. Η πόλη του Donetsk είναι ολοκληρωτικά αποκλεισμένη μετά την επίθεση. «Απαγορεύτηκε η είσοδος και η έξοδος στο Donetsk », δήλωσε στα μέσα εκπρόσωπος της επιχειρησιακής διοίκησης της  RPD.

Café „Separ“

Tα άτομα που θεωρούνται ύποπτα πως δολοφόνησαν τον Alexandre Zakhartchenko, ταυτοποιήθηκαν αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου της Λ.Δ. του Ντόνετσκ και πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τις δυνάμεις της ασφάλειας της RPD, αυτή η έκρηξη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα της Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανίας.

«Κατά την  έρευνα, οι δυνάμεις της ασφάλειας πέτυχαν να ταυτοποιήσουν  τους τρομοκράτες.Σύμφωνα με τους άνδρες της υπηρεσίας η έκρηξη επιτελέστηκε μετά από αίτημα της υπηρεσίας Ασφάλειας της Ουκρανίας SBU», διευκρίνισε.sputnik

11 θύματα αναφέρονται νεκροί και τραυματίες χωρίς να διευκρινίζεται από τις αρχές ο ακριβής αριθμός των νεκρών αναφέρει το RIA, μια πηγή αναφέρει ότι σκοτώθηκαν 3 συνοδοί του Ζαχαρτσένκο. Πολλά άτομα που συνελήφθηκαν  ως ύποπτοι και που κρατούνται για τη δολοφονία του Alexander Zakharchenko επιβεβαίωσαν κατά την ανάκριση την ανάμειξη της ουκρανικής πλευράς που επέφερε το θάνατο του αρχηγού της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της DNR, ο Dmitry Trapeznikov.

O πρόεδρος Zakhartchenko πήγε με τον πρωθυπουργό της RPD Alexandre Timofeïev με την κωδ. ονομασία Tachkent και τον κοντινό του περίγυρο στο restaurant Separ (από τη λέξη « séparatiste » αποσχιστής) για ένα γεύμα προς τιμή της μνήμης του τραγουδιστή Yossif Kobzon που πέθανε την προηγούμενη. Το restaurant βρίσκεται εντελώς στο κέντρο του Donetsk. Τη στιγμή που μπήκε στην αίθουσα ένας εκρηκτικός μηχανισμός  κρυμμένος κάτω από ένα φωτιστικό ενεργοποιήθηκε από απόσταση. Ο Alexandre Zakhartchenko σκοτώθηκε, ο Alexandre Timofeïev μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Το γεύμα είχε διοργανώσει η υπηρεσία της ασφάλειας του προέδρου και ένας σωματοφύλακάς του μάλιστα θεωρήθηκε ύποπτος και τον καταζητούσαν οι αρχές. Κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 2 Σεπτέμβρη.

L’image contient peut-être : 2 personnes, plein air

Ο Dmitri Trapeznikov, τ.αντιπρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου διορίστηκε μεταβατικός πρόεδρος της Λαικής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ..Δήλωσε ότι θ΄ακολουθηθεί η χάραξη πολιτικής του Zakharchenko ότι το Donbass επιζητεί πάντα την ανεξαρτησία του από την Ουκρανία και την ενσωμάτωσή του στη Ρωσία.

dimpenews.com