Ο ΥΠΕΞ Συρίας στο RT: το Ιντλίμπ αποτελεί προτεραιότητα και θ΄απελευθερωθεί είτε με συμφιλιώσεις είτε με μάχη. Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με Τουρκία αλλά θα πρέπει να καταλάβει ότι το Ιντλίμπ είναι συριακό.

Ο ΥΠΕΞ Συρίας ο Walid Mouallem, σε συνέντευξή του στο RT διαβεβαίωσε ότι η απελευθέρωση του Κυβερνείου του Ιντλίμπ από την τρομοκρατία αποτελεί μια προτεραιότητα για είτε δια των συμφιλίωσεων είτε δια της στρατιωτικής δράσης.

Ο Mouallem ότι το τρομοκρατικό δίκτυο της al Nosra στο Idleb είναι καταλογοποιημένο στις λίστες τρομοκρατίας των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ , υπογραμμίζοντας την ομοφωνία Συρίας και φίλων της  για την ανάγκη απελευθέρωσης της πόλης..

Ο Mouallem επανέλαβε ότι η αμερικάνικη στρατιωτική παρουσία στη Συρία είναι παράνομη κι αντίπαλη στα συμφέροντα του συριακού λαού διαβεβαιώνοντας ότι η συριακή κυβέρνηση υιοθετεί μια θέση αυστηρή σε αυτή την παρουσία.

« Η Συρία δέχεται ευνοϊκά κάθε αραβική χώρα που θέλει να επανασυνάψει σχέσεις μαζί της   »,είπε ο Mouallem, δίνοντας έμφαση στη βαθιά όσο και στρατηγική σχέση Συρίας-Ιράν.

Ο Mouallem πρόσθεσε : « Δεν επιδιώκουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με την Τουρκία , αλλά οι Τούρκοι οφείλουν να καταλάβουν ότι το Κυβερνείο του Idleb και τα άλλα είναι συριακά εδάφη που ανήκουν στη συριακή κυριαρχία »..

Αναφορικά με το διάλογο με τους Σύριους Κούρδους ο Mouallem διευκρίνισε ότι η συριακή κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συνεχίσει το διάλογο μαζί τους χωρίς καμιά ξένη παρέμβαση.  Επίσης τόνισε ότι : ” η συριακή κυβέρνηση καλεί τους εκτοπισμένους Σύριους να επαναπατριστούν ”.sana

dimpenews.com