ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΥΡΔΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΗ ΡΑΚΑ / Oι μεταλλαγμένοι επαναστάτες Κούρδοι επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας στη Ράκα για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις. Επιτρέπουν στους πολίτες να βγαίνουν μόνο 2 ώρες από τα σπίτια τους. Μπλόκα παντού συνέλαβαν 150 πολίτες σε 3 μέρες.

το πισώπλατο χτύπημα των κούρδων στους σύριους πατριώτες στο Qamishli κατ΄εντολήν των αφεντικών τους των ΗΠΑ

Oι συνεργάτες των ΗΠΑ οι YPG επέβαλαν μια κατάπαυση του πυρός στην επαρχία της Raqqa, στο Βορρά της Συρίας για να καταπνίξουν τις διαδηλώσεις στο Βορρά Συρίας εννατίον τους αναφέρουν τοπικές πηγές.

« Η κούρδικη πολιτοφυλακή επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας στους πολίτες που έχουν προορισμό το κέντρο της πόλης είτε έρχονται από αυτό και στις 2 πλευρές του Ευφράτη « , δήλωσε τοπική πηγή. Η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε την Παρασκευή για να εμποδίσει διαδηλώσεις κατά των πρακτικών των  YPG και των δολοφονιών τους. Τις 3 τελευταίες μέρες οι YPG επιτέθηκαν σε σπίτια πολιτών και συνέλαβαν περί τους 150 πολίτες. Η ημερομηνία άρσης της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν ανακοινώθηκε.

Το καθεστώς της αμερικανοκούρδικης ΚΑΤΟΧΗΣ στην συρο-αραβική Ράκα επιτρέπει στους πολίτες να βγουν από τα σπίτια τους μόνο 2 ώρες τη μέρα και κάποιες στιγμές τους δίνεται η δυνατότητα να πηγαίνουν και στο κέντρο της πόλης. Στις 3 τελευταίες μέρες τους απαγόρευσαν πρόσβαση και στα τζαμιά. Το YPG έκανε τη Raqqa το κύριο διοικητήριό του και μια βάση για να ελέγχει τις άλλες κατεχόμενες ζώνες.

dimpenews.com