΄Υποπτες συμπτώσεις . Σε διάστημα 1 εβδομάδας σκοτώθηκαν 2 αρχηγοί φιλορωσικών Δημοκρατιών κι ένας τρίτος τραυματίστηκε σε  »τροχαίο » . Μετά τους Ζαχαρτσένκο και Raul Khajimba ήταν η σειρά του  προέδρου της Μολδαβίας…. Ο πρόεδρος της Μολδαβίας ρωσικής επιρροής ο Igor Dodon, νοσηλεύθηκε την Κυριακή αφότου τραυματίστηκε ελαφρά σ’ ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα ανέφερε ο  εκπρόσωπος τύπου και η υπηρεσία η επιφορτισμένη με την ασφάλειά του. 

« Τα οχήματα της αυτοκινητοπομπής του προέδρου χτυπήθηκαν από  ένα καμιόνι  που παραβίασε τους κανόνες της κυκλοφορίας πέρασε στη λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης » ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα ο εκπρόσωπος τύπου του Dodon, ο Maxime Lebedinski, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος είναι καλά παρά τα τραύματά του.

« Ο Igor Dodon νοσηλεύθηκε. Ένα β΄αυτοκίνητο που τον συνόδευε ομοίως ενεπλάκη στο ατύχημα « , ανέφερε στο AFP η υπηρεσία προστασίας υψηλών υπευθύνων. Τα τραύματα του προέδρου είναι  εκχυμώσεις κι αιματώματα σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η μητέρα του προέδρου και ένας από τους 3 γιους του που ταξίδευαν μαζί του ομοίως τραυματίστηκαν  αλλά βρίσκονται σε ικανοποιητική κατάσταση ανέφερε στο AFP ο Mikhaï Chekan, ένας από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε ο  Dodon. Ένας σωματοφύλακάς του επίσης τραυματίστηκε.

Φίλα προσκείμενος στη Μόσχα ο Igor Dodon ανέλαβε την προεδρία το  2016 .

dimpenews.com