ΣΑΜΠΟΤΑΖ / Αποφεύχθηκε τραγωδία. Αναγκαστική προσγείωση συριακού αεροσκάφους με 162 επιβάτες στη Μόσχα λόγω καρδιακής προσβολής του πιλότου. Κατάφερε να το προσγειώσει ο συγκυβερνήτης.

Η συριακή εφημερίδα Al-Watan στην Online της έκδοση ότι λόγω καρδιακής προσβολής του πιλότου συριακό πολιτικό αεροσκάφος Airbus έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Μόσχα. Το συριακό αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση  στη ρωσική πρωτεύουσα την Μόσχα λόγω της καρδιακής προσβολής που υπέστη στον αέρα ο πιλότος Saad Edelby ο οποίος παρουσίασε απώλεια συνείδησης πριν την προσγείωση. Η πτήση ήταν Δαμασκός -Μόσχα.

Ο   συγκυβερνήτης  Rami Ayach κατόρθωσε να προσγειώσει το αεροσκάφος με 162 επιβάτες με ασφάλεια στο αεροδρόμιο Vnukovo της Μόσχας. Ο πιλότος νοσηλεύεται  επί του παρόντος σε ρωσικό νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι ικανοποιητική.

Στο πλαίσιο των προδιαγραφών ασφάλειας πτήσης  της πολιτικής αεροπορίας στη Συρία, κάθε αεροσκάφος διαθέτει πιλότο βοηθό για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το περιστατικό συνέβη χθες 12.9.18 σύμφωνα με ρωσικά μέσα.

Οι σχετικές πληροφορίες δόθηκαν  στα μέσα ενημέρωσης σχετικά την επικεφαλή του κέντρου Τύπου του ρώσικου αερολιμένα Maria Sharavin αναφέρουν ρωσικά μέσα. Την είδηση μετέφερε και το “Interfax” επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες ασφάλειας του αεροδρομίου του Vnukovo.

dimpenews.com