Η Νεο-οθωμανική Τουρκία διεκδικεί 15 χωριά στο ΝΑ Ιντλίμπ ισχυριζόμενη ότι διαθέτει έγγραφα της οθωμανικής εποχής που αποδεικνύουν την κυριότητα τους. Γι αυτό έστειλε δυνάμεις….

Παρατηρείται άφιξη τρομοκρατών αφρικανικής καταγωγής της HTS συριακής πτέρυγας της al-Qaeda στο χωριό Qah, στα ΒΑ του Idlib.
Αξιόπιστες πηγές από το πεδίο του Idlib κάνουν νέες αναφορές ότι Ουιγούροι, Ουζμπέκοι και Τουρκεστανοί τρομοκράτες μετακίνησαν τις οικογένειές τους στα συρο-τουρκικά σύνορα  από την περιοχή του Idlib και της Λατάκια.
Στρατιωτική πηγή επιμένει ότι σε κάποιες ώρες θα υπάρξει μια έκπληξη με πυρά πολύ  μεγάλου διαμετρήματος και ότι ο Bachar al-Assad ανακοινώνει την ώρα 0 για την απελευθέρωση του Ιdleb
Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η Νεο-οθωμανική Τουρκία  κινητοποίησε τις δυνάμεις της σε ορισμένες περιοχές της νότιας επαρχίας του Idlib προκειμένου να προστατεύσει  περιοχές που θεωρεί ότι ανήκουν στους Τούρκους, ισχυριζόμενη ότι διαθέτει έγγραφα της οθωμανικής εποχής που αποδεικνύουν την κυριότητα αυτών των χωριών.
Αυτά τα 15 χωριά βρίσκονται στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας Idlib, όπως τα Sayadi, Al-Khaykara, Al Barsa, Sa’arah και Suri.
Οι πηγές ανέφεραν ότι η Τουρκία θέλει να «προστατεύσει» αυτά τα χωριά, σε περίπτωση που «ο συριακός στρατός ξεκινήσει την αναμενόμενη επίθεσή του στο Idlib, και δεν  επιτευχθεί μια τουρκορωσική συμφωνία για την τύχη της επαρχίας και τους ισχύοντες κανονισμούς».
Οι πηγές πρόσθεσαν ότι η επιθυμία της Άγκυρας να ελέγξει αυτά τα χωριά ενισχύεται με την αποστολή των ειδικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από τανκ στη νότια επαρχία του Idlib, ενισχύει τα στρατιωτικά της σημεία στην περιοχή , καθώς και με την ίδρυση τριών παρατηρητηρίων που βρίσκονται ανατολικά του διεθνούς αυτοκινητόδρομου από την επαρχία Idlib και τα συρο-τουρκικά σύνορα…

dimpenews.com

Une réflexion sur “Η Νεο-οθωμανική Τουρκία διεκδικεί 15 χωριά στο ΝΑ Ιντλίμπ ισχυριζόμενη ότι διαθέτει έγγραφα της οθωμανικής εποχής που αποδεικνύουν την κυριότητα τους. Γι αυτό έστειλε δυνάμεις….

  1. Φωτιά και σίδερο στους Τούρκους.! Αν επιτρέψουμε τέτοια τερτιπια θα ξαναπάρουν όλη την Βαλκανική χερσόνησο και Βόρεια Αφρική !!

    J'aime

Les commentaires sont fermés.