Οι πιο σημαντικές προϋποθέσεις μιας διευθέτησης στο Idleb, που προτείνεται από την Τουρκία, είναι:
* Η είσοδος και η ένταξη των φιλοτουρκικών ένοπλων ομάδων όλων των ταγμάτων της «αντιπολίτευσης» στον αυτοαποκαλούμενο «Εθνικό Στρατό της Συρίας». Αυτός ο « στρατός » θα είναι αρμόδιος για τις δυνάμεις ασφαλείας, τη δημιουργία τοπικών διοικήσεων και τις αρχές ή οργανισμούς δημόσιας υπηρεσίας.
 * Η Τουρκία θα είναι εγγυητής για την εφαρμογή και την επίβλεψη όλων των δημόσιων διοικήσεων κατά τη διάρκεια πέντε ετών. Με άλλα λόγια, η Τουρκία μέσω του αποκαλούμενου « Εθνικού Στρατού της Συρίας », αποζητά τη νομιμότητα των ένοπλων τρομοκρατικών ομάδων.Μέσω του ελέγχου των υπηρεσιών και των θεσμών, η Β Συρία θα λειτουργήσει ως περιοχή αυτοδιοίκησης.
 * Ο εκτοπισμός κάθε πολίτη ή τοπικού πληθυσμού από το Idleb που δεν συμφωνεί με τους όρους αυτού του διακανονισμού. Αυτός ο εκτοπισμός θα αλλάξει σίγουρα τη δημογραφική σύνθεση ολόκληρου του Βορρά της Συρίας, όπως ήδη γίνεται καθώς χιλιάδες Σύριοι εγκατέλειψαν την περιοχή εξαιτίας του ελέγχου των τρομοκρατών. 
Με αυτές τις προτάσεις, η Τουρκία προετοιμάζει το σχέδιό της για την αυτονομία του Idlib και είναι πιθανή η προσάρτησή του στην Τουρκία με δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της επαρχίας μετά από μερικά χρόνια.
dimpenews.com

1 commentaire »

Laisser un commentaire

Choisissez une méthode de connexion pour poster votre commentaire:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l'aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Photo Google+

Vous commentez à l'aide de votre compte Google+. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l'aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l'aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s