ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ…..

 

Τα πλοία του ΝATO κινούνται κοντά στη Συρία εν μέσω αεροπορικών αμερικάνικων βομβαρδισμών. Sputnik

Eπίθεση δέχεται η Συρία. Αντίπαλοι πύραυλοι που προέρχονται τόσο από δυτικά από την πλευρά της θάλασσας όσο κι από ανατολικά από ύψος Ιράκ χτυπούν το συριακό έδαφος. Ανταπαντά η συριακή αεράμυνα ως και με S-200 και S400 που εκτοξεύονται από Χομς και Λατάκια . Bάλονται στόχοι  σε Λατάκια και Βanyas. Το σύστημα της βάσης της Khememeim κι αυτό αμύνεται. Aκούγονται εκρήξεις στην Λατάκια.

To Sana μεταδίδει ότι δέχεται επίθεση η Λατάκια στοχεύεται η βιομηχανική ζώνη εκεί και τα αντιαεροπορικά ρίχνουν έναν αριθμό από πυραύλους και ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο από που προέρχεται η επίθεση και ότι ακούγονται εκρήξεις στον ουρανό της Λατάκια. Και η Δαμασκός δέχεται επίθεση και η Χάμα…Κάποιες αναφορές μιλούν για νέα επίθεση του Ισραήλ

Μεγάλες εκρήξεις τουλάχιστον σε περιοχές Λατάκια και Ταρτούς…. Πηγές της αντίστασης αναφέρουν πως αραβικές πηγές αναφέρουν πως χτυπήθηκαν διυλιστήρια. To SANA διαψεύδει ότι χτυπήθηκαν τα διυλιστήρια στο Banyas. Ανεπίσημα αναφέρεται πως χτυπήθηκε επιστημονικό κέντρο στη Λατάκια και η 71 Ταξιαρχία Μάχης …Nέα ισραηλινή επίθεση αναφέρει ανταποκριτής του almayadeen από την πλευρά της θάλασσας προς ύπαιθρο Λατακια.

Νέες αναφορές κάνουν λόγο για πυραυλική επίθεση στη Λατάκια 28 Tomahawk εκτοξεύθηκαν από τρόικα πολέμου από ΗΠΑ-Γαλλία -Βρετανία με συνδρομή Ισραήλ από αέρος..

Χτυπήθηκαν στρατιωτικοί και πολιτικοί στόχοι κοντά στην πόλη της Λατάκια και ο επικεφαλής του (SNHR) ο Ahmad Kazem, είπε στο Sputnik ότι υπάρχουν 7 τραυματίες. Ο ίδιος είπε

«ότι 7 είναι στο νοσοκομείο. Οι πύραυλοι έπεσαν στο ποταμό και μέσα στη συνοικία  Zakazkania».

Αντιτορπιλικά αμερικάνικα χτύπησαν τη Λατάκια. Από τα διεθνή χωρικά ύδατα προήλθαν οι πύραυλοι…Μιάμιση ώρα κράτησε η επίθεση τελείωσε πριν λίγο.

O εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου για το Ναυτικό ο Sean Robertson είπε για χτυπήματα στη Λατάκια “μπορώ κατηγορηματικά να πω ότι δεν είμαστε εμείς.” Mια δήλωση που αποδίδεται στο συριακό ΓΕΣ αναφέρει ότι στις 9.30μμ η ισραηλινή αεροπορία από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου επιτέθηκε στη Λατάκια.

Σύμφωνα με άλλες πηγές η συριακή αεράμυνα κατέρριψε 12 αμερικανικούς πυραύλους κρουζ. H επίθεση στόχευσε διοικητήρια του Maritime College στην πόλη Jableh κι ανάλογες στρατιωτικές θέσεις,αποθήκες και βιομηχανική ζώνη στη Λατάκια. Υπάρχουν νεκροί επίσημα 2 και τραυματίες..

Aργά τη νύχτα το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το sputnik ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως «τα ρωσικά  radar ελέγχου του εναέριου χώρου κατέγραψαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα  Auvergne ευρισκόμενη σε αυτή τη ζώνη». Νωρίτερα τη Δευτέρα τα συριακά αντιαεροπορικά απώθησαν μια επίθεση που έγινε στα περίχωρα της πόλης της Λατάκια  όπως επιβεβαίωσε στρατιωτική πηγή οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τη θάλασσα και στόχευσαν στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους σύμφωνα με το Sana.

 

L’image contient peut-être : ciel, nuit et plein air

 

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ρωσικό αεροσκάφος IL-20 χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στην αεροπορική βάση Hmeimim στη Συρία κατά τη διάρκεια της επίθεσης 4 ισραηλινών μαχητικών F-16. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι το αεροπλάνο μετέφερε 14 στρατιώτες και ότι η μοίρα τους είναι άγνωστη.Στις 17 Σεπτέμβρη το βράδυ στις 11μμ. η βάση Hmeimim  έχασε την επαφή με το πλήρωμα του ρωσικού αεροσκάφους Il-20, αναφέρει το Υπουργείο. Μια αποστολή έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το sputnik ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους πως «τα ρωσικά radar ελέγχου του εναέριου χώρου κατέγραψαν εκτοξεύσεις πυραύλων από τη γαλλική φρεγάτα Auvergne ευρισκόμενη σε αυτή τη ζώνη».

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην βάση της  Khmeimim έχασαν την επαφή με το ρωσικό αεροσκάφος Il-20 πάνω από τη Μεσόγειο, 35 χλμ από τη συριακή ακτή όταν αυτό επέστρεφε στη βάση της Khmeimim τη στιγμή που τέσσερα F-16 ισραηλινά επιχειρούσαν κατά της Λατάκια.

2:28 – Το Ισραήλ αποφεύγει να σχολιάσει το περιστατικό: « Δεν σχολιάζουμε τα νέα που έρχονται από το εξωτερικό, χρειάζομαι χρόνο για να το συζητήσω με τους υφισταμένους » (Ισραηλινή αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας είπε στο Novosti).RIA, SPUTNIK RT

Kαι ενώ οι Ρώσοι φωτογραφίζουν το αυτονόητο Γαλλική φρεγάτα ή ισραηλινά μαχητικά οι Αμερικανοί δια του CNN επιχειρούν να θολώσουν τα νερά και έχοντας βγάλει πόρισμα στην κυριολεξία στο πόδι αναφέρουν το άκρον άωτο της επιστημονικής φαντασίας ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν το κατέρριψε εχθρικό ΝΑΤΟ-ικό όπλο π.χ η γαλλική φρεγάτα αλλά κατά λάθος καταρρίφθηκε από τα συριακά αντιαεροπορικά που αμύνονταν στην επιδρομή….όσο για το λιβανέζικο shamtimes αυτό είναι σίγουρο ότι το κατέρριψαν τα ισραηλινά F16. Η ισραηλινή επίθεση προηγήθηκε της εισβολής ενός βρετανικού αεροπλάνου Torpedo.

dimpenews.com