Ο Πούτιν είπε ότι αποφάσισαν με Τουρκία να δημιουργήσουν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Ιντλίμπ από 15 Οκτώβρη μεταξύ  »ανταρτών » και συριακού στρατού. O Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ.

Ο Putin μετά τη συνάντηση με Ερντογάν είπε ότι αποφάσισαν να δημιουργήσουν αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στη γραμμή επαφής μεταξύ ανταρτών και συριακών δυνάμεων στο Ιdlib και ότι η ζώνη θα δημιουργηθεί από 15 Οκτώβρη.

H αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη θα είναι 15 με 20 χλμ. O Putin διευκρίνισε ότι αυτή θέση υποστηρίζεται και από τη συριακή κυβέρνηση.

Ο Putin είπε πρέπει ν΄ανοίξει ο δρόμος Hama – Χαλέπι και Λατάκια – Χαλέπι πριν το τέλος του έτους.

εκτίμηση για αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στο Ιντλίμπ

O Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού ανακοίνωσε πως δεν θα υπάρξει νέα στρατιωτική επιχείρηση στο Ιντλίμπ. Πως η Ρωσία δεν θα διεξάγει επιχείρηση στο Ιντλίμπ.

Αυτά δήλωσε ο Ρώσος Υπ.μετά τη συνάντηση Putin και Erdogan, και ο Sergey Shoygu τόνισε ότι

« Στις αμέσως επόμενες ώρες θα συντονιστούμε μαζί τους [εννοώντας Δαμασκό], » και έδειξε στους  reporters το μνημόνιο για Idlib που συνυπέγραψε με Τούρκο ομόλογό του τον Hulusi Akar./

 Ο Recep Tayyip Erdogan, ανακοίνωσε μια συμφωνία μεταξύ Ankara – Moscouγια ζώνη αποστρατιωτικοποιημένη μεταξύ  »ανταρτών » και συριακού στρατού στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Idleb, στα ΒΔ της Συρίας.

Αυτά δηλώθηκαν κατά την κοινή συνέντευξη τύπου με Ρώσο ομόλογό του Πούτιν στο  Sotchi.

Εξήγησε ότι η « Τουρκία και η Ρωσία θα επιτελούν κοινές περιπολίες  στα όρια της εγκατεστημένης αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης ». Διευκρίνισε ότι η αυτοαποκαλούμενη « αντιπολίτευση θα διατηρήσει τις θέσεις της και εγγυόμαστε  τη μη δράση των ριζοσπαστικοποιημένων οργανώσεων στην περιοχή ».Anadolu

Η συμφωνία Putin/Erdogan στο Sochi:
– Eγκατάσταση αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στο Idlib μεταξύ SAA κι ενόπλων.
– Eγκατάσταση γραμμής επαφής στο Idlib που να χωρίζει την  »μετριοπαθή αντιπολίτευση » από τρομοκράτες.
-Θ αποσυρθεί ο βαρύς οπλισμός από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.
– Κοινές περιπολίες τουρκικών δυνάμεων και ρωσικής στρατονομίας στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Idlib.
– Eξέταση των έργων της Συνταγματικής Επιτροπής στη Συρία στο εγγύς μέλλον.

dimpenews.com