Ο στρατηλάτης της Μ Ανατολής Erdogan απειλεί: «Το να φθάσει ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι θέμα λίγων λεπτών».

 

Mια δήλωση απειλητική με πολλούς αποδέκτες που αποδέχεται ποικίλες ερμηνείες εκτόξευσε κατά της Κύπρου ο στρατηλάτης της Μ Ανατολής Ερντογάν.

Σύμφωνα με το sputnik o ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφαση της Άγκυρας να μην δημιουργήσει ναυτική βάση στην περιοχή τόνισε ότι «το να φθάσει ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι θέμα λίγων λεπτών».

Στη στρατιωτική παρουσία της Τουρκίας στα κατεχόμενα εδάφη της Βόρειας Κύπρου αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνοντας ειδική μνεία και στο ενδεχόμενο δημιουργίας ναυτικής βάσης στην περιοχή.

«Το να φθάσει ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι θέμα λίγων λεπτών. Επομένως, προς το παρόν δεν χρειάζεται να φτιάξουμε ναυτική βάση» τόνισε χαρακτηριστικά, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΕΡΤ.

Και συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος: «Η Ελλάδα δεν έχει αυτή την εγγύτητα. Αλλά αν χρειαστεί, θα προχωρήσουμε στην κατασκευή ναυτικής βάσης. Προς το παρόν, όμως, δεν χρειάζεται».

Δεν παρέλειψε παράλληλα, να αναφερθεί και στο ενδεχόμενο αύξησης της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στη Βόρεια Κύπρο. «Δεν πρόκειται να μειώσουμε τον αριθμό των στρατιωτών μας, αντίθετα θα τον αυξήσουμε» σχολίασε στο πλαίσιο αυτό.

Μάλιστα, ο Ερντογάν επικαλέστηκε και το «ναυάγιο» του σχεδίου Ανάν, εξηγώντας τα εξής: «Εμείς θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Είχαμε δεχθεί τα πάντα στο σχέδιο Ανάν και είδατε τι έγινε».sputnik

dimpenews.com

Une réflexion sur “Ο στρατηλάτης της Μ Ανατολής Erdogan απειλεί: «Το να φθάσει ο τουρκικός στρατός στην Κύπρο είναι θέμα λίγων λεπτών».

Les commentaires sont fermés.