ΕΚΤΑΚΤΟ Αεροπορική σφοδρή επίθεση δέχεται η Συρία βάλεται με πυραύλους πανταχόθεν…..ΒΙΝΤΕΟ

Eπίθεση δέχεται η Συρία. Αντίπαλοι πύραυλοι που προέρχονται τόσο από δυτικά από την πλευρά της θάλασσας όσο κι από ανατολικά από ύψος Ιράκ χτυπούν το συριακό έδαφος. Ανταπαντά η συριακή αεράμυνα ως και με S-200 και S400 που εκτοξεύονται από Χομς και Λατάκια . Αναφέρεαι ότι το Ισραήλ επιχειρεί να χτυπήσει στόχους σε Λατάκια και Βanyas. Το σύστημα της βάσης της Khememeim κι αυτό αμύνεται. Aκούγονται εκρήξεις στην Λατάκια.Τα πλοία του ΝATO κινούνται κοντά στη Συρία εν μέσω αεροπορικών αμερικάνικων βομβαρδισμών. Sputnik

To Sana μεταδίδει ότι δέχεται επίθεση η Λατάκια στοχεύεται η βιομηχανική ζώνη εκεί και τα αντιαεροπορικά ρίχνουν έναν αριθμό από πυραύλους και ότι ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο από που προέρχεται η επίθεση και ότι ακούγονται εκρήξεις στον ουρανό της Λατάκια. Και η Δαμασκός δέχεται επίθεση και η Χάμα…Κάποιες αναφορές μιλούν για νέα επίθεση του Ισραήλ

Μεγάλες εκρήξεις τουλάχιστον σε περιοχές Λατάκια και Ταρτούς…. Πηγές της αντίστασης αναφέρουν πως αραβικές πηγές αναφέρουν πως χτυπήθηκαν διυλιστήρια. To SANA διαψεύδει ότι χτυπήθηκαν τα διυλιστήρια στο Banyas. Ανεπίσημα αναφέρεται πως χτυπήθηκε επιστημονικό κέντρο στη Λατάκια και η 71 Ταξιαρχία Μάχης …Nέα ισραηλινή επίθεση αναφέρει ανταποκριτής του almayadeen από την πλευρά της θάλασσας προς ύπαιθρο Λατακια.

Νέες αναφορές κάνουν λόγο για πυραυλική επίθεση στη Λατάκια 28 Tomahawk εκτοξεύθηκαν από τρόικα πολέμου από ΗΠΑ-Γαλλία -Βρετανία με συνδρομή Ισραήλ από αέρος..

Χτυπήθηκαν στρατιωτικοί και πολιτικοί στόχοι κοντά στην πόλη της Λατάκια και ο επικεφαλής του (SNHR) ο Ahmad Kazem, είπε στο Sputnik ότι υπάρχουν 7 τραυματίες. Ο ίδιος είπε

«ότι 7 είναι στο νοσοκομείο. Οι πύραυλοι έπεσαν στο ποταμό και μέσα στη συνοικία  Zakazkania».

Αντιτορπιλικά αμερικάνικα χτύπησαν τη Λατάκια. Από τα διεθνή χωρικά ύδατα προήλθαν οι πύραυλοι…Μιάμιση ώρα κράτησε η επίθεση τελείωσε πριν λίγο. Σύμφωνα με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Tishreen στη Λατάκια είναι 10 οι τραυματίες.

O εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου για το Ναυτικό ο Sean Robertson είπε για χτυπήματα στη Λατάκια “μπορώ κατηγορηματικά να πω ότι δεν είμαστε εμείς.”Mια δήλωση που αποδίδεται στο συριακό ΓΕΣ αναφέρει ότι στις 9.30μμ η ισραηλινή αεροπορία από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου επιτέθηκε στη Λατάκια. Σύμφωνα με άλλες πηγές η συριακή αεράμυνα κατέρριψε 12 αμερικανικούς πυραύλους κρουζ.

H επίθεση στόχευσε διοικητήρια του Maritime College στην πόλη Jableh κι ανάλογες στρατιωτικές θέσεις,αποθήκες και βιομηχανική ζώνη στη Λατάκια. Υπάρχουν νεκροί επίσημα 2 και τραυματίες..

 

L’image contient peut-être : ciel, feu, nuit, nuage et plein air

dimpenews.com