Ο Lavrov προειδοποιεί το Ισραήλ να μην χτυπήσει και το Λίβανο και μάλιστα πλησίον του διεθνούς αεροδρομίου Βηρυτού που στοχοποίησε από τον ΟΗΕ ο Νετανιάχου λέγοντας πως κάπου εκεί σε 3 θέσεις η Hezbollah κρύβει τους πυραύλους της. Ηezbollah: το Ισραήλ θα εκπλαγεί από την απάντηση.

Σχετική εικόνα

H Ρωσία προειδοποιεί το Ισραήλ κατά ενδεχόμενων χτυπημάτων πλησίον του αεροδρομίου της Βηρυτού. Οι δηλώσεις του Sergueï Lavrov επέρχονται 48 h μετά τις κατηγορίες του  Benjamin Netanyahu κατά της Hezbollah που σύμφωνα με τον ίδιο κρύβει πυραύλους κοντά στο AIB.

Η Ρωσία δια του ΥΠΕΞ της Sergueï Lavrov, προειδοποίησε το Israël κατά ενδεχόμενων χτυπημάτων εναντίον του Λιβάνου μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε από το βήμα του ΟΗΕ την Πέμπτη ο Benjamin Netanyahu κατά της Hezbollah που σύμφωνα με αυτόν κρύβει πυραύλους σε 3 μέρη μυστικά στα περίχωρα του αεροδρομίου της Βηρυτού.  Ερωτώμενος σε συνέντευξη τύπου στα Ηνωμένα Έθνη στο περιθώριο της Γενικής Συνδιάσκεψης για την πιθανότητα το Israël να χτυπήσει κοντά στο AIB, ο Lavrov απάντησε ότι θα πρόκειται “για μια σοβαρή καταπάτηση των διεθνών νόμων”. “Εξεγειρόμαστε κατά μιας τέτοιας δράσης”, πρόσθεσε ” Προειδοποιούμε κατά κάθε παραβίασης των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάθε επίθεσης και κάθε παραβίασης του εναέριου χώρου του Λιβάνου”, είπε ο  Lavrov.

Η Hezbollah, δια του απερχόμενου Υπουργού της Νεολαίας και Αθλητισμού , Mohammad Fneich, απέρριψε τα ” ψεύδη του ισραηλινού πρωθυπουργού”. “Εναντιωνόμαστε σε κάθε επίθεση  (ισραηλινή) κατά του Λιβάνου. » « Οι Ισραηλινοί γνωρίζουν πολύ καλά αυτό που τους περιμένει αν εξαπολύσουν οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του Λιβάνου.Κι αν ακόμη δεν το γνωρίζουν θα εκπλαγούν”,προειδοποίησε.

“Στο Λίβανο, το Iran διέταξε τη Hezbollah να δομήσει μυστικές θέσεις για να μετασχηματίσει ακατάλληλα βλήματα σε τηλεκατευθυνόμενους πυραύλους,πυραύλους που δύνανται να πλήξουν σε βάθος το Ισραήλ με μια ακρίβεια 10 m δήλωσε ο Netanyahu στον ΟΗΕ κραδαίνοντας ένα χάρτη από το Νότο της Βηρυτού.  Tρεις από αυτές τις θέσεις είναι κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού”.

Το βράδυ της Πέμπτης ο εκπρόσωπος της Τσαχάλ ο Avichay Adraee, αναμετέδωσε τις δηλώσεις Netanyahu, δημοσιεύοντας πολλά μηνύματα και vidéos,χάρτες και εικόνες προς υποστήριξη  και κυρίως ένα vidéo στο οποίο απευθύνεται στους τουρίστες που επισκέπτονται στο Λίβανο προειδοποιώντας τους κατά των υποτιθέμενων μυστικών τόπων της Hezbollah που είναι πλησίον του αεροδρομίου της Βηρυτού.

Sur cette image, fournie à Reuters par l’armée israélienne, un des sites, près de l’aéroport de Beyrouth, dont Benjamin Netanyahu a assuré, jeudi à la tribune de l’ONU, qu’il abritait un centre de production de missiles du Hezbollah. GPO/Handout via Reuters

dimpenews.com