ΠΑΝΙΚΟΣ στο Βέλγιο: Χάκαραν το site του RTL κι ανακοίνωσαν πως έγινε έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό του Tihange.

 

Edition numérique des abonnés

 

Μια ψεύτικη σελίδα του site του RTL ανακοίνωσε έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό του Tihange. Πολλά άτομα φοβήθηκαν. Ένα άτομο αντέγραψε την Παρασκευή το βράδυ το site του RTL Info και επωφελήθηκε για ν΄ανακοινώσει ότι ο πυρηνικός σταθμός του Tihange εκρήχθηκε ανέφερε το Σάββατο το πρωί η εισαγγελία της Liège. Μια έρευνα εξαπολύθηκε για την ανεύρεση του φαρσέρ.

Πολλά άτομα πανικοβλήθηκαν την Παρασκευή το βράδυ με βάση το ότι είχε γίνει έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό του Tihange. Ήταν μια λάθος πληροφορία.  Ένα άτομο πέτυχε ν΄αντιγράψει το site του τηλεοπτικού σταθμού και να διακινήσει το ψίθυρο. Αν και το  RTL διέψευσε το γεγονός πολλοί κάτοικοι της περιοχής φοβήθηκαν κι εγκατέλειψαν τις οικίες τους ,όλο το βράδυ.

« Τ’ άτομα κακών προθέσεων  αναπαρήγαγαν  την εμφάνιση του site internet RTLinfo.be για να βάλουν  en ligne, μέσα στη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο μια κίβδηλη σελίδα internet ανακοινώνοντας ένα ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό του Tihange. Κάποια άτομα εξαπατήθηκαν από αυτό το κίβδηλο site internet και πίστεψαν σε αυτήν την  fausse information,καλώντας το νούμερο της έκτακτης ανάγκης 112 », εξηγεί το RTL από το οποίο το Κέντρο Κρίσης του Υπ. Εσωτερικών ζήτησε να εκδώσει ένα ανακοινωθέν.

Το RTL Info κατέθεσε μήνυση για usurpation της εικόνας του. Μια έρευνα είναι σ΄εξέλιξη. Την υπόθεση ανέλαβε το Federal Computer Crime Unit (FCCU).lesoir 29/9/18

dimpenews.com