Σε συναγερμό ο στρατός της Σερβίας. Ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου κατέλαβαν θέσεις Σέρβων στο βορρά κοντά στη λίμνη – υδροηλεκτρικό σταθμό Gazivode. Εκκένωσαν την περιοχή συλλαμβάνοντας Σέρβους.

O πρόεδρος της Σερβίας ο Aleksandar Vučić διέταξε τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του να είναι σε κατάσταση συναγερμού αφότου οι ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου κατέλαβαν θέσεις κοντά στη λίμνη του υδροηλεκτρικού σταθμού της  Gazivode, που ελέγχεται από το Βελιγράδι μεταφέρει η σέρβικη προεδρία.

Όλες οι Δυνάμεις των ειδικών υπηρεσιών της Σερβίας είναι σε συναγερμό  μετά τις δράσεις των ειδικών δυνάμεων του Kosovo στο φράγμα της λίμνης Gazivode, που δεν είναι μακριά από τα σύνορα των 2 χωρών.Η διαταγή του σέρβικου Υπ. Εσωτερικών στάλθηκε στον αρχηγό ΓΕΣ.

Περί τους 60 πράκτορες των ειδικών δυνάμεων  ROSU του Υπ. Εσωτερικών της αυτοαποκαλούμενης Δημοκρατίας του Kosovo κατέλαβαν θέσεις κοντά στη λίμνη   του υδροηλεκτρικού σταθμού  του Gazivode και εισχώρησαν στο κέντρο οικολογίας και αθλητισμού που δεν απέχει πολύ μακριά από το φράγμα στα βόρεια της περιοχής μετέφερε το σέρβικο πρακτορείο Tanjug επικαλούμενο τη διοίκηση του Aleksandar Vučić.

Σύμφωνα με το Σέρβο πρόεδρο το Βελιγράδι επένδυσε αυτά τα 2 τελευταία χρόνια  περί τα  2 εκατομμύρια euros στην υποδομή , τις εγκαταστάσεις και το φράγμα  όπου η πιο μεγάλη τεχνητή λίμνη του  Kosovo, που εκτείνεται σε μια επιφάνεια  12 τ. χλμ.

Λοιπές πληροφορίες αναφέρουν πως ο Hashim Thaci και 60 Κοσσοβάροι των ειδικών δυνάμεων εισέβαλαν σήμερα στη λίμνη Gazivoda στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου που κατοικούν οι Σέρβοι. Απομάκρυναν όλους τους Σέρβους που ήταν εκεί, δεμένους και σε καθεστώς σύλληψης. Έχουν μόνο ένα στόχο αναφέρουν οι ίδιες πηγές να τρομοκρατήσουν όλους τους Σέρβους. Η λίμνη  προμηθεύει νερό τις πόλεις του Κοσσυφοπεδίου, συμπεριλαμβανομένης της Πρίστινα. Μετά την πρόσκληση ο  Hashim Thaci αποχώρησε με τη συνοδεία του…..
Η διεθνής κοινότητα  σιωπά…..

H αστυνομία του Kosovo είναι παρούσα στην περιοχή του  Gazivod, ανακοίνωσε η (KFOR) και κάλεσε τις αντιμαχόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Η υπηρεσία τύπου της (KFOR) ανέφερε πως είναι αστυνομικοί επιφορτισμένοι με την προστασία του προέδρου του Kosovo, Hashim Thaci,που πήγε στην περιοχή. Η KFOR μελετά την παρουσία της ειδικής δύναμης  του Κοσσυφοπεδίου και συνεχίζει να επιτηρεί την περιοχή με ελικόπτερα και περιπολίες αναφέρει το TASS. Οι ειδικές δυνάμεις αυτές εγκατέλειψαν το βορρά της αυτόνομης σέρβικης περιοχής δήλωσε ο επικεφαλής του Σέρβικου Γραφείου στο Kosovo ο Marko Djurić κρίνοντας την κατάτσαση άκρως επικίνδυνη και τη συγκρίνει με την ισραηλινο-αραβική διαμάχη.vesti

dimpenews.com

One thought on “Σε συναγερμό ο στρατός της Σερβίας. Ειδικές δυνάμεις του Κοσσυφοπεδίου κατέλαβαν θέσεις Σέρβων στο βορρά κοντά στη λίμνη – υδροηλεκτρικό σταθμό Gazivode. Εκκένωσαν την περιοχή συλλαμβάνοντας Σέρβους.

Comments are closed.