Η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Ισραήλ για την ύπαρξη εργοστασίου πυραύλων της Hezbollah πλησίον του Αεροδρομίου της Βηρυτού.

To Iσραήλ ισχυρίστηκε ότι η Hezbollah θα παραχωρήσει σε Ιρανούς μηχανικούς και τεχνικούς τη δικαιοδοσία για να κατασκευάσουν πυραύλους για να χτυπήσουν το Ισραήλ και διαθέτει δορυφορικές εικόνες για το υπόγειο έργο με σήραγγες που ισχυρίζεται ότι απεικονίζουν την ύπαρξη μιας μονάδας κατασκευής πυραύλων κοντά στο αεροδρόμιο της Βηρυτού, λίγo πιο μακριά.

Η ρωσική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών GRU απάντησε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι. Μάλιστα οι δορυφόροι της Ρωσίας έχουν πιο προηγμένη τεχνολογία από τους ισραηλινούς δορυφόρους. Επίσης το Ισραήλ έχει 3 δορυφόρους, ενώ η Ρωσία καλύπτει τη Μέση Ανατολή με 15 έως 25  δορυφόρους. Oπότε η Ρωσία ξέρει καλύτερα.

Η Ρωσία δια Λαβρόφ προειδοποίησε το Ισραήλ να μην προσεγγίσει το αεροδρόμιο της Βηρυτού, αλλά αν ωστόσο αυτό το τελευταίο προχωρήσει η Ρωσία  θα λάβει μέτρα κλιμάκωσης κατά του Ισραήλ, ειδικά επειδή παρείχε  στο Ισραήλ καλές υπηρεσίες διασφαλίζοντας το με την απομάκρυνση των ιρανικών δυνάμεων στα 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα των κατεχόμενων υψωμάτων του Γκολάν.

dimpenews.com