ΥΠΕΞ Συρίας: αν οι Κούρδοι επιθυμούν απόσχιση θα καταφύγουμε στην στρατιωτική λύση. Οι διαπραγματεύσεις με τους FDS πήγαιναν καλά αλλά τις σταμάτησαν οι ΗΠΑ.

«Η αμερικάνικη παρουσία σε αυτή την περιοχή είναι παράνομη. Αυτή άρχισε ν’ αναπτύσσει με παράνομο τρόπο τις στρατιωτικές της βάσεις. Η αμερικάνικη παρουσία δίνει στους Κούρδους την ελπίδα να ενεργούν έξω από την νόμιμη αρχή της Δαμασκού.» Δήλωσε ο ΥΠΕΞ Συρίας σε συνέντευξή του στο RT.

«Aν οι [Κούρδοι] επιθυμούν την απόσχιση, δεχόμενοι την αμερικάνικη θέση μπορώ να πω ότι θα υποχρεωθούμε να επιλέξουμε το δρόμο που δεν θέλουμε ν΄ακολουθήσουμε» την στρατιωτική λύση.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις της Δαμασκού με τους (FDS) ήταν εγκάρδιες αλλά σταμάτησαν λόγω των ΗΠΑ. Έτσι καθώς άρχισαν οι διαπραγματεύσεις οι ΗΠΑ αύξησαν τις παραδόσεις στους Κούρδους με ολόκληρα καμιόνια.

«Επιπλέον επιτέθηκαν σε Σύριους στρατιώτες που ήταν παρόντες. Αυτή η επίθεση ήταν αδικαιολόγητη κι απαράδεκτη κι αυτοί που την έκαναν θα πληρώσουν», είπε ο Walid al-Mouallem.

dimpenews.com