ΥΠΕΞ Λιβάνου για τις καταγγελίες Νετανιάχου για πυραύλους της Hezbollah: το Ισραήλ επιχειρεί να δικαιολογήσει μια νέα επίθεση κατά του Λιβάνου.

Σύμφωνα με τον τον Gebran Bassil, «το Ισραήλ αποπειράται να δικαιολογήσει μια ένα επίθεση κατά του Λιβάνου  (…). Το Ισραήλ δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο, την εθνική κυριαρχία του Λιβάνου». Τις δηλώσεις αυτές έκανε στη Βηρυτό ενώπιον πρέσβεων και δημοσιογράφων που μάλιστα τους οδήγησε στο στάδιο Al-Ahed στην περιοχή Al-Ouzai πλησίον του αεροδρομίου που ο Νετανιάχου έδειξε ως κρησφύγετο πυραύλων της Hezbollah.

O YΠΕΞ Λιβάνου τόνισε πως η χώρα του θέλει να ζήσει ειρηνικά και είναι έτοιμη να προστατευθεί. Υπενθύμισε ότι η χώρα του είχε ήδη απωθήσει την επίθεση του Ισραήλ και είναι έτοιμη να το ξανακάνει αν είναι απαραίτητο.

“Θα πρέπει πρώτα απ΄όλα η Hezbollah να βάλει τέλος στις τρομοκρατικές τις δράσεις και ν΄αποσύρει τα όπλα της από τα περίχωρα του αεροδρομίου της Βηρυτού”, έγραψε ο εκπρόσωπος τύπου της Τσαχάλ ο Avichay Adraee στο Twitter, απευθυνόμενος στον ΥΠΕΞ Λιβάνου.

dimpenews.com