Ο ΑΣΑΝΤ ΣΠΑΕΙ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ / Assad: Έγινε de facto o ρόλος της Ρωσίας στην περιοχή σε συνεργασία με Κίνα, Ινδία, φιλικές χώρες και η διεθνής ισορροπία δυνάμεων θα είναι καλύτερη κυρίως στη Μέση Ανατολή. Η Συρία θα εξαπλώσει τον έλεγχό της σε κάθε εσχατιά της, σ’ όλα τα σύνορα της.

Ο Sheihk Sabah Al-Mohamad, Πρόεδρος του Al-Dar Media Group του Κουβέιτ, συναντήθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Δαμασκό με τον Πρόεδρο Bashar Al-Assad και δημοσίευσε στα αραβικά κάποια αποσπάσματα του Προέδρου Assad καθώς και τις δικές του παρατηρήσεις και εντυπώσεις σχετικά με τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Assad.

Είχε την τιμή όπως λέει να συναντήσει τον τον Πρόεδρο Bashar Al-Assad στην οικία του στη Δαμασκό και να μιλήσει μιάμιση ώρα μαζί του. Αφού τον ευχαρίστησε για τον ειλικρινή και καθαρό ρόλο που διαδραμάτισε μιντιακά στο συριακό κατήγγειλε ότι ” τα αραβικά μέσα ενημέρωσης, δυστυχώς, ακολουθούν τα Σιωνιστικά και αμερικανικά θεσμικά όργανα τα οποία απεργάζονται τη διαστρέβλωση της εικόνας των χωρών της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα της Συρίας. Ο πόλεμος των μέσων μαζικής ενημέρωσης ήταν πολύ άγριος με ψεύδη και κατασκευασμένες ειδήσεις που παραπλανούν τους ανθρώπους. Ωστόσο, ο συνειδητοποιημένος λαός της Συρίας ήταν σε επαγρύπνηση δια των μέσων κοινωνικών δικτύωσης », δήλωσε ο Πρόεδρος Assad.

” Ο ρόλος που διαδραμάτισε το κράτος του Κουβέιτ ήταν έντιμος μέσω των μέσων ενημέρωσης και αυτό είναι το αποτέλεσμα της ύπαρξης μιας βαθιά ριζωμένης δημοκρατίας, ελευθερίας της έκφρασης και ανταλλαγής απόψεων “, πρόσθεσε ο πρόεδρος Assad.

«Ευχαριστούμε τον Θεό που με την εύνοιά του, αποκαταστήσαμε την πλειοψηφία των συριακών εδαφών από τους εγκληματίες τρομοκράτες, προστατεύσαμε τους πολίτες μας από την τρομοκρατία που διαπράττεται εναντίον τους και έχουμε ήδη αρχίσει την ανασυγκρότηση των περιοχών. Θεού θέλοντος πολύ σύντομα το Συριακό Κράτος πρόκειται να εξαπλώσει τον έλεγχό του και το κράτος δικαίου σε κάθε εσχατιά της Συρίας σε όλα τα σύνορα της και καμία σπιθαμή της Αραβικής Συριακής Δημοκρατίας δεν πρέπει να παραμείνει εκτός εθνικής κυριαρχίας », επανέλαβε ο Πρόεδρος Assad.

«Υπάρχουν δυτικές χώρες οι οποίες έχουν αρχίσει να σχεδιάζουν και να προετοιμάζονται να ανοίξουν τις πρεσβείες τους και υπάρχουν αραβικές και δυτικές αντιπροσωπείες που πράγματι άρχισαν να έρχονται στη Συρία για προετοιμασία για την επιστροφή τους, είτε πρόκειται για διπλωματική, οικονομική είτε βιομηχανική “, πρόσθεσε ο πρόεδρος Assad.

«Η Συρία πολύ σύντομα θ’ ανακτήσει τον κεντρικό αραβικό της ρόλο για την υποστήριξη του αραβικού έθνους όπως άλλοτε και ο πόλεμος της τρομοκρατίας θα τελειώσει και το πολιτικό παιχνίδι θα αλλάξει. Και όλοι οι πρόσφυγες πρέπει να επιστρέψουν στις πόλεις και τα χωριά τους », υπογράμμισε ο Πρόεδρος Assad με πλήρη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

Ο ρόλος της Ρωσίας στην περιοχή έγινε de facto (είναι μια πραγματικότητα) σε συνεργασία με την Κίνα, την Ινδία και μια ομάδα φιλικών χωρών και η διεθνής ισορροπία δυνάμεων θα είναι καλύτερη στην επόμενη φάση, ειδικά για τη Μέση Ανατολή, τόνισε ο πρόεδρος Assad.

dimpenews.com