Είναι πιθανό ΗΠΑ , Γαλλία να επιτεθούν στο Λίβανο κατά της Hezbollah μ΄αφορμή την επέτειο των επιθέσεων κατά Αμερικανών, Γάλλων στρατιωτών της 23ης Οκτώβρη 1983 που της χρεώνουν.

Ρωσικό μέσο αναφέρει πως υπάρχει η πιθανότητα η Αμερική και η Γαλλία να πραγματοποιήσουν χτυπήματα στο Λίβανο κατά της Hezbollah για τις βομβιστικές επιθέσεις του 1983 που της χρεώνουν και κατά τις οποίες σκοτώθηκαν υπήκοοί τους.
Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων  ανέφερε ότι στις 23 Οκτωβρίου του 1983, ανατινάχθηκαν οι στρατώνες των Αμερικανών πεζοναυτών στη Βηρυτό με αποτέλεσμα να
σκοτωθούν 241 άτομα . Την ίδια ημέρα, 58 γάλλοι αλεξιπτωτιστές σκοτώθηκαν σε μια άλλη βομβιστική επίθεση  στην πρωτεύουσα του Λιβάνου. Δεν είναι ακόμη γνωστό ποιος πραγματοποίησε αυτές τις επιθέσεις. Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει το Ιράν και τη Hezbollah χωρίς να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για να αποδείξουν την κατηγορία. Φέτος είναι η 35η επέτειος του γεγονότος.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες δεν αποκλείουν, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, oι  Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία να εκμεταλλευθούν την επέτειο από τη δολοφονία των πολιτών τους και να πραγματοποιήσουν  σφοδρή στρατιωτική επίθεση εναντίον θέσεων της Hezbollah στο Λίβανο. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το Ισραήλ ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία προπαγάνδας ενάντια στη Hezbollah. Δεν είναι απίθανο σε αυτή την περίπτωση οι μαχητές της Hezbollah να στραφούν εναντίον του Ισραήλ, κάτι που θα μπορούσε να αποτελέσει το πρόσχημα του Ισραήλ για εισβολή στο Λίβανο.

“Οι επιτιθέμενοι δεν θα προσπαθήσουν να κατακλύσουν τη Βηρυτό, αλλά θα προσπαθήσουν να επιφέρουν τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες στη Hezbollah”, ισχυρίζονται οι ειδικοί.

dimpenews.com