Αssad: η συμφωνία του Ιdlib είναι προσωρινό μέτρο. Το Idlib θα επανέλθει στη συριακή διοίκηση. Τα γεγονότα της Συρίας σχετίζονται με το ”deal του αιώνα”.

H Kεντρική Επιτροπή του Κόμματος Baath συγκλήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Bachar al-Assad. Ο πρόεδρος al-Assad τοποθετήθηκε επί των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων όσο και αυτών στα πεδία των μαχών και διαβεβαίωσε ότι αυτό που διαδραματίζεται στη Συρία συνδέεται  άρρηκτα  με αυτό που τελευταία αποκαλείται το deal του αιώνα. *« Αυτό το θέμα είναι τόσο παλιό όσο το παλαιστινιακό αλλά τελευταία επιταχύνθηκε για να ευνοήσει την απεμπλοκή ενός αριθμού κρατών από τη σύγκρουση με τον ισραηλινό εχθρό », γνωστοποίησε ο Σύριος πρόεδρος.

Ο πρόεδρος al-Assad αναφέρθηκε στην υστερία που χτυπάει τη Δύση πριν τη μάχη του Idleb που προέρχεται από το ότι η νίκη των Συρίων σημαίνει την αποτυχία της συνωμοσίας της κατά της Συρίας  που θα επανέλθει πιο επικίνδυνη απ΄ότι στο παρελθόν και θ΄αντιμετωπίσει τη συνωμοσία της εναντίον της περιοχής , είτε υπό τη μορφή του deal του αιώνα είτε υπό άλλες μορφές και θα δημιουργήσει ένα νέο παράδειγμα για τις χώρες της περιοχής και του κόσμου.

Αναφορικά με την συμφωνία του Idleb, ο πρόεδρος  al-Assad ανέφερε ότι η θέση του συριακού κράτους είναι καθαρή  και ότι κι αυτό το κυβερνείο όπως και τα άλλα συριακά εδάφη θα επανέλθουν στους κόλπους του συριακού κράτους διευκρινίζοντας ότι αυτή η συμφωνία είναι ένα προσωρινό μέτρο από την οποία το συριακό κράτος πραγματοποίησε πρόοδο στο πεδίο της μάχης ,εκ των οποίων η διακοπή της αιματοχυσίας.

Ο πρόεδρος  al-Assad πρόσθεσε : « κάθε φορά που προελαύνουμε προς τη νίκη οι εχθροί της Συρίας εντατικοποιούν τις απόπειρές τους να την αποδυναμώσουν στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά, έτσι ώστε να αντιμετωπίζουμε εσωτερικές προκλήσεις όχι λιγότερο επικίνδυνες από τον πόλεμο ». sana 7.10.18

*Το Deal του αιώνα απορρίπτει ολοκληρωτικά το δικαίωμα επιστροφής στους παλαιστίνιους πρόσφυγες ορίζει την αναγνώριση του ισραηλινού καθεστώτος από τους Παλαιστίνιους όπως και την αναγνώριση της πόλης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

dimpenews.com