Ένοπλοι επιτέθηκαν στο κτίριο του Κυβερνείου της Sweida.

Φιλοκυβερνητικές πηγές και τοπικά μέσα μεταδίδουν ότι στην πόλη της Swaida στο συριακό Νότο ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητα πυροβόλησαν έναν αστυνομικό και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως εναντίον του κτιρίου του Κυβερνείου. Στη συνέχεια το Κυβερνείο εκκενώθηκε από υπαλλήλους. Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν μόλις λίγα μέτρα από το κτίριο του Κυβερνείου δήλωσαν ότι οι επιτιθέμενοι χτύπησαν έναν αστυνομικό και ένα μέλος του προσωπικού του Κυβερνείου τον Mazen Redan που διακομίστηκαν στο Κρατικό Νοσοκομείο της πόλης. Επιχείρησαν να χτυπήσουν τα γραφεία της εφημερίδας  Al-Watan και να καταλάβουν το Κυβερνείο . Εξύβριζαν τους σεΐχηδες των φυλών κάλεσαν τον κόσμο σε αποστασία και να τους υποστηρίξει κι ύστερα έφυγαν.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν σημαντικές ενισχύσεις δυνάμεων της τάξης στην πόλη της Sweida για την αποτροπή νέου σαμποτάζ. Οι επιτιθέμενοι σήμερα εισχώρησαν στην αυλή του κτιρίου του Κυβερνείου και πυροβολούσαν κατά του κτιρίου στο ψαχνό.

Μέσα της αντιπολίτευσης αναφέρουν ότι οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν να διεισδύσουν στα γραφεία του Κυβερνείου της Sweida όπου και επιδόθηκαν σε καταστροφές.

dimpenews.com