Μέσα στο Δεκέμβρη ο Τσίπρας πάει Ρωσία για συνάντηση με Πούτιν.

Προετοιμασίες για μια επίσκεψη στη Ρωσία  του Έλληνα Πρωθυπουργού Alexis Tsipras και συνάντησή του με τον Πρόεδρο Vladimir Putin έχουν δρομολογηθεί, η επίσκεψη ίσως λάβει χώραν τον ερχόμενο χειμώνα δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου ο Dmitry Peskov. Nωρίτερα ελληνική πηγή ανέφερε ότι η επίσκεψη Τσίπρα μπορεί να γίνει το πρώτο δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου.

« Πράγματι, η επίσκεψη του Τσίπρα [στη Ρωσία] και τέτοιες επαφές [με τον Πούτιν] προετοιμάζονται. Αναμένουμε μια τέτοια επαφή το χειμώνα », ανέφερε.

Μια πηγή στους διπλωματικούς κύκλους της Ελλάδας είπε στο TASS νωρίτερα ότι ο Τσίπρας μπορεί να επισκεφθεί τη Ρωσία κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Η ελληνική εφημερίδα της  »Νέας Σελίδας »  ανέφερε την Κυριακή ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είχε προσκληθεί να επισκεφθεί τη Μόσχα στις 12 Δεκεμβρίου.

Τον περασμένο μήνα, ο Τσίπρας δήλωσε ότι η Αθήνα και η Μόσχα εργάζονται για την αποκατάσταση των σχέσεών τους μετά την κρίση και ανακοίνωσε το σχέδιό του να επισκεφθεί τη Ρωσία το 2018.

dimpenews.com