Το Πατριαρχείο Κων/πολης μπαίνει σε πόλεμο κατά της Ρωσίας. Ο Αποστάτης Φιλάρετος με τον οποίο ευθυγραμμίστηκε το Φανάρι παρότρυνε τους Ουκρανούς να σκοτώνουν τους ρωσογενείς ορθοδόξους. Ευθύνεται για πογκρόμ, γενοκτονία 10.000 ρωσόφιλων ορθοδόξων. Με τα τάγματα θανάτου οι άνθρωποί του σκότωσαν 6 ορθόδοξους ιερείς, έκαψαν 13 εκκλησιές, υφάρπαξαν 50 ναούς από το Πατριαρχείο Μόσχας…

hmghggk
”Το Πατριαρχείο Κων/πολης μπαίνει σε πόλεμο κατά της Ρωσίας” αναφέρει το nrt24/ru. Το σχίσμα σ΄εξέλιξη στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι το αποτέλεσμα μιας βίαιης γεωπολιτικής αλλαγής ,είναι το λογικό συνεπαγόμενο του πολέμου, βέβαια χωρίς τανκ αφού αυτά δεν έχουν το μονοπώλιο, που διαδραματίζεται σήμερα μεταξύ των Ατλαντιστών και της Ρωσίας για το θεμελιώδες ζήτημα με την αρχική έννοια του όρου -θεμέλιο- του μοντέλου της διακυβέρνησης που θα έχει αντίκτυπο στις διεθνείς σχέσεις. Και στον πόλεμο όλα τα χτυπήματα επιτρέπονται. Στο Πατριαρχείο Κων/πολης  εμπιστεύθηκαν την αποστολή μάχης κατά της επιρροής του πατριαρχείου Μόσχας  και το αδύναμο σημείο βρέθηκε: η διάσπαση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Το ψευδο-Πατριαρχείο του Φιλάρετου ευλόγησε τα όπλα με τα οποία σκοτώθηκαν 10.000 ρωσογενείς ορθόδοξοι από τον ουκρανικό στρατό και τα υποστηρικτικά τους σχήματα. Ο ίδιος υποκίνησε και παρότρυνε να σκοτωθούν ορθόδοξοι ρωσόφιλοι.
Σε 4 χρόνια έγινε η βίαιη υπαγωγή 50 ναών της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ουκρανίας δικαιοδοσίας Μόσχας στην παράλληλη εκκλησία που επινόησε ο Filaret. Μεταξύ Μαΐου- Αυγούστου 2018, υπάρχουν έξι περιπτώσεις, αλλά μόνο δύο από τις οποίες έχουν οδηγήσει στο άνοιγμα μιας ποινικής έρευνας – η οποία δεν έχει οδηγήσει σε τίποτα ακόμα.
Ένα ανακοινωθέν του OSCE  από την ΜΚΟ  Public Advocacy για τους διωγμούς που υπέστη τα τελευταία χρόνια η Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας δικαιοδοσίας Μόσχας μεταφέρει ότι :

Κατά τη διάρκεια του πολέμου  (2013-2015), καταγράφηκαν πάνω από 120 επιθέσεις, εκ των οποίων οι 36  κατά εκκλησιών του Πατριαρχείου Μόσχας, 13 εμπρησμοί σε ναούς και 13 επιθέσεις κατά κληρικών.

Άλλα στοιχεία αναφέρουν πως 6 ιερείς της ίδιας υπό διωγμόν Εκκλησίας σκοτώθηκαν από τους φιλοδυτικούς. 

Αυτό που συμβαίνει σήμερα ακόμα κι αν δεν υπερ-προβάλεται είναι ένας πόλεμος. Προφέροντας αυτή τη λέξη κανείς περιμένει να δει πάντα απόβαση τεθωρακισμένων και πρεμούρα για την κατάκτηση εδαφών. Αυτά υπάρχουν τοπικά στην  Ουκρανία, στη Συρία για παράδειγμα αλλά αυτά δεν είναι παρά ένα εργαλείο πολέμου μεταξύ των άλλων.Δεν είναι παρά ένας τύπος όπλου. Κι όχι ο πιο αποφασιστικός. Γενικά έχουμε πάντα έναν επιβραδυντικό  πόλεμο και στην ψυχολογία και στην στρατηγική. Κερδίζει αυτός που τροποποιεί- κι επομένως επιβάλει – τους νέους κανόνες της μάχης που διαδραματίζεται γιατί αυτός ελέγχει τότε τη στρατηγική μακροπρόθεσμα.
Ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης θα επέστρεφε στην οργάνωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Και όμως, αυτό συνέβη χθες, σε θύλακα μετρημένο στο γεωπολιτικό χιλιοστό.
Ο Filaret, ο επικεφαλής αποστάτης της ”Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας” υποστηρίζει τον εθνικισμό της μετά-Maïdan εξουσίας, τον πόλεμο στο  Donbass κι ευλογεί τις τιμωρητικές μάχες. Η  “Eκκλησία” του επιτίθεται με τους εθνικιστές στις εκκλησίες του πατριαρχείου Μόσχας από το οποίο εξαρτάται εδώ και 3 αιώνες το Κίεβο, ενώ οι εθνικιστές έβαλαν στη βάση δεδομένων των προδοτών να σκοτώσουν τον Μητροπολίτη Κιέβου του Πατριαρχείου Μόσχας Ονούφριο.
Υπογραμμίζουμε ότι η περίπτωση του Αποστάτη Filaret ηγέρθηκε πολλές φορές ενώπιον του Οικουμενικού το οποίο ωστόσο ως τώρα ποτέ δεν είχε αναγνωρίσει ούτε τον άνδρα ούτε την “Εκκλησία του”…….russiepolitics 12.10.18 / 29.9.18

Σκοτώστε τους ορθοδόξους ρωσογενείς κήρυτε ο Αποστάτης Φιλάρετος που συν-κοινωνό του έκανε το Φανάρι.

”Ποιά είναι η αλήθεια; Ποιά είναι η πηγή του Κακού; Η πηγή του Κακού είναι οι άνθρωποι που ζούν στο Ντονμπάς και στη Ρωσία » κραύγαζε εν μέσω του πολέμου. 

Η δήλωση αυτή του αποσχιστή Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (UOC-KP), έγινε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη κυριακάτικη ακολουθία στις 22 Μαρτίου.

»Το  Donbass είναι ουκρανική γη εδώ και αιώνες και ανέκαθεν κατοικούνταν από Ουκρανούς. Στις περιοχές του Donetsk και του Lougansk ζουν αυτόχθονες πληθυσμοί. Οι υπόλοιποι είναι αυτοί που ήρθαν από την ρωσική αυτοκρατορία, μετέπειτα Σοβιετική Ένωση και Ρωσία και εγκαταστάθηκαν στα ουκρανικά εδάφη ».

 »Πως είναι δυνατόν να υπερασπιστούμε τα εδάφη μας χωρίς να σκοτώσουμε και να πάρουμε ζωές; Όχι αδερφοί και αδερφές μου! Αυτό δεν είναι δολοφονία. Δεν παραβιάζεται ο Νόμος του Θεού  »ου φονεύσεις ». 

dimpenews.com