Ένα μεγάλο βήμα για την εξομάλυνση του συριακού: άνοιξαν συνοριοπεράσματα με κατεχόμενο Γκολάν/ Ισραήλ στην Quneitra και Ιορδανία στο Nasib.

Σήμερα έγινε ένα μεγάλο βήμα προς την εξομάλυνση της κατάστασης στη Συρία. Ξανάνοιξε σήμερα το πρωί μετά από 5 χρόνια το συνοριοπέρασμα μεταξύ Ισραήλ/κατεχόμενο Γκολάν και Συρία στην Quneitra που έκλεισε το 2013 λόγω του συριακού πολέμου και του γεγονότος ότι οι τρομοκράτες έλεγχαν την περιοχή. Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοινώνει πως το συνοριακό πέρασμα θα χρησιμοποιείται από τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ (UNDOF).

H σημαία της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας κυματίζει από σήμερα το πρωί στο συνοριακό πέρασμα της Quneitra με το συριακό κατεχόμενο  Golan 5 χρόνια μετά το κλείσιμό του λόγω του ότι το ήλεγχαν τρομοκρατικά δίκτυα πριν την εκκένωσή τους από το Κυβερνείο μεταφέρει το sana.

Ο Κυβερνήτης της Quneitra, Houmam Dbayat, δήλωσε στο Sana ότι το επίσημο άνοιγμα του συνοριοπεράσματος της Quneitra επέρχεται μετά την μεγάλη νίκη που πέτυχε ο συριακός στρατός κατά της τρομοκρατίας.

O Kυβερνήτης της Quneitra ανέφερε ότι το άνοιγμα του συνοριοπεράσματος επέχει μια ιδιαίτερη σημασία και αποτελεί μια πραγματική νίκη της Συρίας. « Από  ένα υποστηρικτικό πέρασμα τρομοκρατών από την πλευρά του ισραηλινού εχθρού  το πέρασμα της Quneitra έγινε τώρα μια πύλη  των ελεύθερων ανθρώπων του Golan στους οποίους αποδίδουμε τιμή για την αποφασιστικότητά τους και τις τιμημένες πατριωτικές τους θέσεις », πρόσθεσε.

Σε μια παρόμοια εξέλιξη άνοιξε και πάλι σήμερα το συνοριοπέρασμα Naseeb στα σύνορα Ιορδανίας-Συρίας που ήταν κλειστό για 3 συναπτά έτη.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του ανακοινώνει πως το συνοριακό πέρασμα θα χρησιμοποιείται από τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ (UNDOF) ενώ άλλες πηγές προσθέτουν πως θα το χρησιμοποιούν και οι Δρούζοι του Γκολάν.

dimpenews.com

One thought on “Ένα μεγάλο βήμα για την εξομάλυνση του συριακού: άνοιξαν συνοριοπεράσματα με κατεχόμενο Γκολάν/ Ισραήλ στην Quneitra και Ιορδανία στο Nasib.

Comments are closed.