Συντριβή ουκρανικού Su-27 στη ΝΑΤΟ-ική άσκηση Clear Sky 2018. Νεκροί οι 2 πιλότοι, ο 1 ήταν Αμερικάνος.

Su-27

2 πιλότοι σκοτώθηκαν  σε συντριβή ενός ουκρανικού Su-27 που επιτελούσε εκπαιδευτική πτήση στα πλαίσια των στρατιωτικών ασκήσεων  Clear Sky 2018  κοντά στο χωριό Oulanov στην περιοχή της Vinnitsa, ανακοίνωσε στο Facebook η υπηρεσία τύπου του Ουκρανικού στρατού.. Αρχικά ανέφερε ότι ο ένας από τους 2 πιλότους ήταν Αμερικανός αλλά στη συνέχεια απέσυρε αυτή την πληροφορία.

«Eίμαστε στη δυσάρεστη θέση ν΄ανακοινώσουμε ότι  σύμφωνα με τις πληροφορίες μιας ομάδας έρευνας και διάσωσης εντοπίστηκαν οι σωροί των πιλότων. Οι συνθήκες του δυστυχήματος είναι σε φάση εξακρίβωσης», αναφέρεται στο Facebook του ουκρανικού ΓΕΣ..

Νωρίτερα το ίδιο μέσο ανακοίνωσε πως η συντριβή του  Su-27 έγινε περί της 17h00 (τοπική ώρα) eκαι ότι ήταν σ΄εξέλιξη οι επιχειρήσεις διάσωσης κι έρευνας.

Στις ασκήσεις αυτές συμμετέχουν αρκετές χώρες του ΝΑΤΟ μεταξύ αυτών και οι ΗΠΑ και θα διαρκεόσυν ως τις 19 .10.στις ουκρανικές περιοχές Khmelnitski και Vinnitsa.

Σύμφωνα με άλλη πηγή ο Αμερικανός πιλότος που σκοτώθηκε ήταν μέλος της Αμερικάνικης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς ο άλλος νεκρός ήταν πιλότος της ουκρανικής αεροπορίας.

dimpenews.com