Πολλοί Αμερικανοί αιχμάλωτοι της Daesh στη Συρία. / Πούτιν : πάνω από 700 εκ των οποίων πολλούς Αμερικανούς και δυτικο-ευρωπαίους απήγαγε και κρατά ομήρους η Daesh στ΄Αν. του Ευφράτη στη Συρία.

Πολίτες χωρών της Δυτικής Ευρώπης συγκαταλέγονται μεταξύ εκατοντάδων ομήρων που κρατάει η Daech στο συριακό Κυβερνείο της Deir ez-Zor, σύμφωνα με πηγή ρωσική στρατιωτική και διπλωματική. Πάνω από 700 όμηροι εκ των οποίων πολλοί Αμερικανοί και υπήκοοι ευρωπαϊκών χωρών αιχμαλωτίστηκαν από τους τρομοκράτες της Daech στο Κυβερνείο της Deir ez-Zor, γνωστοποίησε την Τετάρτη η πηγή αυτή.

«Οι όμηροι της Daech σε αυτή την περιοχή είναι ήδη πάνω από 700, εκ των οποίων πολίτες κρατών της Δυτικής Ευρώπης όσο κι άλλων κρατών »,ανακοίνωσε.

Οι τρομοκράτες της Daech που κρατούν περί τους 700 ομήρους στη Συρία υποσχέθηκαν να εκτελούν μια δεκάδα από αυτούς ανά ημέρα και ήδη προέβησαν στην α΄εκτέλεση ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος υπογράμμισε την Πέμπτη ότι υπάρχουν πάντα πολυάριθμα προβλήματα στην ανατολική όχθη του Ευφράτη στη Συρία ζώνη που ελέγχουν οι Κούρδοι σύμμαχοι των ΗΠΑ.

«Σύμφωνα με τα δεδομένα μας πολλοί υπήκοοι των ΗΠΑ κι ευρωπαϊκών χωρών απήχθησαν.Και όλοι σιωπούν σαν να μην συνέβη τίποτα », δήλωσε ο Πούτιν σε διάσκεψη του club Valdaï.

«Αυτό το έδαφος είναι επιτηρούμενο από τους Αμερικανούς εταίρους μας που βασίζονται σε κουρδικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς. Αλλά δεν έκανα καλά τη δουλειά τους γιατί τα μέλη της Daech παραμένουν παρόντα σε πολλές τοποθεσίες», κατήγγειλε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με αναφορές οι τρομοκράτες ζητούν από τους Συρο-Κούρδους ν΄απελευθερώσουν τους ”μαχητές” τους και να τους δώσουν νέα εδάφη στ΄ Ανατολικά του Ευφράτη.

Να σημειωθεί ότι στις 13 Οκτώβρη τρομοκράτες της  Daech οδήγησαν μια επίθεση κατά ενός στρατοπέδου προσφύγων στην περιοχή τoυ οικισμού της Al-Bahra και πήραν ομήρους περί τις 130 αραβικές οικογένειες.

dimpenews.com

One thought on “Πολλοί Αμερικανοί αιχμάλωτοι της Daesh στη Συρία. / Πούτιν : πάνω από 700 εκ των οποίων πολλούς Αμερικανούς και δυτικο-ευρωπαίους απήγαγε και κρατά ομήρους η Daesh στ΄Αν. του Ευφράτη στη Συρία.

Comments are closed.