Η Κρήτη ορμητήριο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της Συρίας. / Βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Boeing RC-135W από την αμερικάνικη βάση της Σούδας με ζοφερό νούμερο ZZ666 πέταξε στα συριακά σύνορα για να ”σπάσει” το μυστικό των νέων S300.

 

 

Eν μέσω της περιόδου παράδοσης των S-300 από το ρωσικό στρατό στη Δαμασκό ένα κατασκοπευτικό βρετανικό αεροσκάφος καταγράφηκε να πετάει στα συριακά σύνορα. 

Η τρόικα Γαλλία, Βρετανία, Ισραήλ προετοιμάζει ένα νέο χτύπημα κατά ρωσικών στόχων στη Συρία; Eδώ κι 1 μήνα το Tel-Aviv σταμάτησε τις αεροπορικές του επιδρομές στη Συρία, δηλ. μετά την παράδοση των S-300 στο συριακό στρατό. Ωστόσο δεν σταμάτησε τις δράσεις. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπηρεσία πληροφοριών του ισραηλινού στρατού “σε όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων 4 εβδομάδων ,οι Ισραηλινοί επιδόθηκαν σε έναν κυβερνοπόλεμο κατά της Ρωσίας” για να παραλύσουν τα συστήματα της ενσωματωμένης DCA που η Ρωσία έρχεται να τοποθετήσει στη Συρία.

Το ισραηλινό  site  Jewish News One διατείνεται ότι ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν την Παρασκευή 19 Οκτώβρη στο συριακό εναέριο χωρίς το συριακό  DCA να τα εντοπίσει. Παράλληλα βρετανικά αναγνωριστικά αεροπλάνα πέταξαν στον ισραηλινό κι ιορδανικό ενάεριο όχι μακριά από τον συριακό.

Το Sputnik,επικαλούμενο ισραηλινές πηγές μεταφέρει επίσης αυτή την πληροφορία : “ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος Boeing RC-135W της Βασιλικής Βρετανικής Αεροπορίας (RAF)πραγματοποίησε μια πτήση πάνω από ισραηλινά και ιορδανικά εδάφη , πλησίον των συριακών συνόρων.” Πρόκειται προσθέτει το ρωσικό πρακτορείο για ένα αεροπλάνο φέροντας τον αριθμό ZZ666 που απογειώθηκε από την αεροπορική βάση της Σούδας στην Κρήτη και πέταξε στα νότια σύνορα της Συρίας και έπειτα επανήλθε στην αεροπορική του βάση από την ίδια διαδρομή”.

Η αποστολή του;;

Σύμφωνα με το ισραηλινό site το RC-135 είχε για αποστολή να “προκαλέσει σύγχιση στο σύστημα ανίχνευσης του κοινού συρο-ρωσικού DCA της Συρίας”. Το site δεν αναφέρει τίποτα για την επιτυχία ή αποτυχία της αποστολής, αλλά επιβεβαιώνει ότι αυτή η απόπειρα ήταν προορισμένη να σπάσει, διεμβολίσει το μυστικό της βελτιωμένης εκδοχής των S-300 που η Ρωσία έχει παραδώσει στη Συρία και που πρόκειται να εκπαιδεύσει Σύριους αξιωματικούς. Την Παρασκευή, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι παρέδωσε μια νέα παρτίδα S-300 στο στρατό της Συρίας. Μια ανακοίνωση που μπορεί να μην σχετίζεται με τις πληροφορίες του ισραηλινού μέσου. Εάν οι πληροφορίες του ισραηλινού μέσου αποδειχθούν αληθινές, είναι η δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα που εντοπίζονται βρετανικά αεροσκάφη κοντά στα συριακά σύνορα. Το αεροσκάφος αναγνώρισης αεροσκαφών εδάφους RC-135W και τα αεροσκάφη εδάφους Sentinel R.1 είχαν ήδη λάβει παρόμοια διαδρομή στις 16 Οκτωβρίου. Η ισραηλινή εφημερίδα Maariv ανέφερε  ότι το S-300 που παραδόθηκε στη Συρία είναι πολύ διαφορετικό από τις υπάρχουσες εκδοχές του: “Αυτό είναι το S-300 BM-2 πολύ πιο σοφιστικέ, προηγμένο από οποιοδήποτε άλλο τύπο S-300. Πρόκειται για πυραύλους που η Ρωσία δεν έχει παραδώσει σε καμία άλλη χώρα. ”

dimpenews.com

One thought on “Η Κρήτη ορμητήριο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της Συρίας. / Βρετανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Boeing RC-135W από την αμερικάνικη βάση της Σούδας με ζοφερό νούμερο ZZ666 πέταξε στα συριακά σύνορα για να ”σπάσει” το μυστικό των νέων S300.

Comments are closed.