Αφοπλίστηκε η Ουκρανία. Απώλεσε σχεδόν το μισό της οπλοστάσιο σε 1,5 χρόνο λόγω των εκρήξεων σε αποθήκες πυρομαχικών. Έχασε 40% των πυρομαχικών της, 200.000 τόνους πολεμοφόδια.

Η Ουκρανία έχασε το 40% των πυρομαχικών της λόγω των συχνών ατυχημάτων και εκρήξεων σε αποθήκες στρατιωτικού υλικού με πολεμοφόδια, πυρομαχικά. Ο Ουκρανός δημοσιογράφος Yuri Butsov γράφει ότι η χώρα του απώλεσε το 40% των πυρομαχικών τον τελευταίο 1,5 χρόνο λόγω των επαναλαμβανόμενων εκρήξεων σε αποθήκες πυρομαχικών. Το κόστος είναι ανυπολόγιστο για την αναπλήρωσή τους. Σύμφωνα με την ίδια πηγή καταστράφηκαν 210.000 τόνοι πυρομαχικών. Η απώλεια έγκειται από σφαίρες για ελαφρύ οπλισμό ως και βαλλιστικούς πυραύλους.

Eνδεικτική είναι η τελευταία περίπτωση όπου εκκενώθηκαν 12.500 άτομα μετά από συνεχόμενες εκρήξεις σε αποθήκες πυρομαχικών στο βορρά της χώρας στην 6η μεγάλη πυρκαγιά αυτού του τύπου τα 3 τελευταία χρόνια στην περιοχή Droujba στο Tcherniguiv στις 9 Οκτώβρη.

Oι ΗΠΑ σπεύδουν ν΄αναπληρώσουν αυτές τις απώλειες προβαίνοντας σε άρση του αμερικάνικου embargo για παράδοση όπλων στην Ουκρανία σύμφωνα με δήλωση του ειδικού απεσταλμένου τους για ουκρανικό του Kurt Volker, στις 18 Οκτώβρη αφού θεωρούν ότι τώρα η κατάσταση εξομαλύνθηκε στην χώρα αυτή. Ο ίδιος δήλωσε ότι τα όπλα δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν στο Donbass οπότε εκκρεμεί το ερώτημα αν όχι στο  Donbass τότε που;

dimpenews.com

Une réflexion sur “Αφοπλίστηκε η Ουκρανία. Απώλεσε σχεδόν το μισό της οπλοστάσιο σε 1,5 χρόνο λόγω των εκρήξεων σε αποθήκες πυρομαχικών. Έχασε 40% των πυρομαχικών της, 200.000 τόνους πολεμοφόδια.

Les commentaires sont fermés.