Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ ο Gilad Erdan προαναγγέλει χτυπήματα κατά Συρίας- Λιβάνου με πρόσχημα την ιρανικών συμφερόντων παρουσία. H Hezbollah αύξησε το οπλοστάσιο της και διαθέτει 150.000 πυραύλους , ρουκέτες είπε. Στο στόχαστρό του και το Ιράκ που κατ΄αυτόν το χρησιμοποιεί το Ιράν για στρατιωτική βάση για να επιτεθεί στο Ισραήλ.

Oι δηλώσεις καθ΄ύλην αρμόδιου Υπουργού του Ισραήλ προλειαίνουν το έδαφος για ενδεχόμενα νέα χτυπήματα της χώρας του κατά Συρίας με πρόφαση την ιρανικών συμφερόντων παρουσία όσο και ενδεχομένως προαναγγέλουν χτυπήματα και κατά λιβανέζικου εδάφους με πρόσχημα εδώ τη Χεζμπολά. Το οπλοστάσιο των πυραύλων και των ρουκετών της Λιβανέζικης Χεζμπολάχ έχει αυξηθεί σε 150.000, αποκάλυψε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ ο Gilad Erdan (Likud).

Μιλώντας σε διάσκεψη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών της Ιερουσαλήμ την Κυριακή, ο Erdan τόνισε την αυξανόμενη στρατιωτική παρουσία του Ιράν και των συμμάχων του κατά μήκος των ισραηλινών συνόρων, ανέφερε το Israel Hayom.

Το Ιράν έχει εργαστεί τα τελευταία χρόνια για να εδραιωθεί στρατιωτικά στο έδαφος της Συρίας, παρέχοντας στο παράρτημα των Φρουρών της Επανάστασης στις Δυνάμεις Quds μια βάση επιχειρήσεων για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της εναέριας επίθεσης στο βόρειο Ισραήλ τον Φεβρουάριο του 2018.

Η Τεχεράνη έχει επίσης χρηματοδοτήσει τη Χεζμπολάχ, η οποία παραμένει ενεργή στο νότιο Λίβανο κατά μήκος των ισραηλινών συνόρων, ανέφερε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι το οπλοστάσιο της Χεζμπολάχ υπολογίζεται ότι περιλαμβάνει πλέον πάνω από 150.000 πυραύλους και ρουκέτες.

Πρόσθεσε ότι το Ιράν – το οποίο διατηρεί δεσμούς με την ιρακινή κυβέρνηση της πλειοψηφίας του Ιράκ – θα μπορούσε να τραβήξει το Ιράκ σε άμεση συμμετοχή σε μια μελλοντική σύγκρουση με το Ισραήλ.

Ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας ανέφερε ότι η στρατηγική του Ιράν ενάντια στο Ισραήλ περιλάμβανε το άνοιγμα όσο το δυνατόν περισσότερων μετώπων ενάντια στο εβραϊκό κράτος για πιθανή μελλοντική σύγκρουση. Με περισσότερα στοιχεία που στοχεύουν στο Ισραήλ, το Ιράν ελπίζει να αποτρέψει την Ιερουσαλήμ από το να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την Τεχεράνη από την απόκτηση πυρηνικών όπλων, δήλωσε.

“Ο στόχος του Ιράν είναι να εμβαθύνει το ισραηλινό δίλημμα για το εάν θα χτυπήσει το Ιράν ενώ ανοίγει όλο και περισσότερα μέτωπα εναντίον μας – μέτωπα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να πληρώσουμε ένα υψηλό τίμημα αν σκεφτούμε την επίθεση στο ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα”.

Βασίζεται στον ρόλο της Χεζμπολάχ ως ιρανικού αποτρεπτικού παράγοντα κατά των στρατηγικών δράσεων του Ισραήλ, λέγοντας ότι η ιρανική δύναμη Quds θέτει τις βάσεις για μια νέα δύναμη στη Συρία η οποία μπορεί να απειλήσει άμεσα το Ισραήλ.

“Ο διοικητής της δύναμης της Al Quds, ο Qasem Soleimani, θέλει να δημιουργήσει μια άλλη Χεζμπολάχ στη Συρία. Μετά την εποχή του Αμπού Μαζέν [Μαχμούντ Αμπάς], δεν θα εκπλαγώ αν το Ιράν προσπαθήσει να επεκτείνει την επιρροή του ακόμη και στην Ιουδαία και τη Σαμάρια “.

dimpenews.com