Μητροπολίτης μέλος της Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας: το Πατριαρχείο Κων/πολης δεν υπάρχει. Ο Βαρθολομαίος δεν είναι παρά ένας Τούρκος υπήκοος. Όποιος μετά τις 11 Οκτώβρη βαπτίστηκε σ΄εκκλησία δικαιοδοσίας του Κων/πολεως είναι αβάπτιστος.

O Mητροπολίτης  Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκάς,  μέλος της Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε πως  »με τις ενέργειές του στις 11 Οκτωβρίου, το ίδιο το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αυτοδιαλύθηκε. Η άρνηση τήρησης των κανόνων της Μητρός Εκκλησίας αποδεικνύει την εγκατάλειψη του Χριστού. Για μένα, το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης δεν υπάρχει » δήλωσε στο BBC ενώ πρόσθεσε με νόημα  »ο Βαρθολομαίος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας Τούρκος πολίτης ». 

Αναμφίβολα απώλεσαν τη θεία χάρη είπε για το Πατριαρχείο Κων/πολης.  »Προστέθηκαν στους Denisenko και Maletech. Αν μετά τις 11 Οκτώβρη κάποιος βαπτίστηκε σε Εκκλησία (δικαιοδοσίας) της Κων/πολης, για εμένα είναι ένας αβάπτιστος ». 

Λόγους θρησκευτικής συνείδησης επικαλέστηκε ορθόδοξος ιερέας στις ΗΠΑ για ν΄αποσκιρτήσει από τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού. 

Aπό την Εκκλησία Κοίμησης Θεοτόκου στο Bluefield (ΗΠΑ, Δυτική Βιρτζίνια), ο ιερέας Mark Tyson έφυγε από το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και μεταφέρθηκε στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Εξωτερικό (ROCOR) για αλληλεγγύη με την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.Δεν του επιτρέπει πλέον η συνείδησή του να μνημονεύει τον Βαρθολομαίο είπε….

dimpenews.com

3 réflexions sur “Μητροπολίτης μέλος της Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας: το Πατριαρχείο Κων/πολης δεν υπάρχει. Ο Βαρθολομαίος δεν είναι παρά ένας Τούρκος υπήκοος. Όποιος μετά τις 11 Οκτώβρη βαπτίστηκε σ΄εκκλησία δικαιοδοσίας του Κων/πολεως είναι αβάπτιστος.

  1. Ηλίθιες δηλώσεις, ανεύθυνων δήθεν ιερέων

    J'aime

    1. Το ήθος σας το  »εκκλησιαστικό » μας γννωστοποιείται με τις ύβρεις σας κατά ενός Άξιου Μητροπολίτου της Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;;;;;;; το ποιός είναι δήθεν ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ

      J'aime

Les commentaires sont fermés.