Μητροπολίτης μέλος της Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας: το Πατριαρχείο Κων/πολης δεν υπάρχει. Ο Βαρθολομαίος δεν είναι παρά ένας Τούρκος υπήκοος. Όποιος μετά τις 11 Οκτώβρη βαπτίστηκε σ΄εκκλησία δικαιοδοσίας του Κων/πολεως είναι αβάπτιστος.

O Mητροπολίτης  Ζαπορόζιε και Μελιτουπόλεως Λουκάς,  μέλος της Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δήλωσε πως ”με τις ενέργειές του στις 11 Οκτωβρίου, το ίδιο το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αυτοδιαλύθηκε. Η άρνηση τήρησης των κανόνων της Μητρός Εκκλησίας αποδεικνύει την εγκατάλειψη του Χριστού. Για μένα, το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης δεν υπάρχει” δήλωσε στο BBC ενώ πρόσθεσε με νόημα ”ο Βαρθολομαίος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας Τούρκος πολίτης”. 

Αναμφίβολα απώλεσαν τη θεία χάρη είπε για το Πατριαρχείο Κων/πολης. ”Προστέθηκαν στους Denisenko και Maletech. Αν μετά τις 11 Οκτώβρη κάποιος βαπτίστηκε σε Εκκλησία (δικαιοδοσίας) της Κων/πολης, για εμένα είναι ένας αβάπτιστος”. 

Λόγους θρησκευτικής συνείδησης επικαλέστηκε ορθόδοξος ιερέας στις ΗΠΑ για ν΄αποσκιρτήσει από τη δικαιοδοσία του Οικουμενικού. 

Aπό την Εκκλησία Κοίμησης Θεοτόκου στο Bluefield (ΗΠΑ, Δυτική Βιρτζίνια), ο ιερέας Mark Tyson έφυγε από το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και μεταφέρθηκε στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στο Εξωτερικό (ROCOR) για αλληλεγγύη με την κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.Δεν του επιτρέπει πλέον η συνείδησή του να μνημονεύει τον Βαρθολομαίο είπε….

dimpenews.com

3 thoughts on “Μητροπολίτης μέλος της Συνόδου της Ρωσικής Εκκλησίας: το Πατριαρχείο Κων/πολης δεν υπάρχει. Ο Βαρθολομαίος δεν είναι παρά ένας Τούρκος υπήκοος. Όποιος μετά τις 11 Οκτώβρη βαπτίστηκε σ΄εκκλησία δικαιοδοσίας του Κων/πολεως είναι αβάπτιστος.

  1. Ηλίθιες δηλώσεις, ανεύθυνων δήθεν ιερέων

    Like

    1. Το ήθος σας το ”εκκλησιαστικό” μας γννωστοποιείται με τις ύβρεις σας κατά ενός Άξιου Μητροπολίτου της Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας;;;;;;; το ποιός είναι δήθεν ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ

      Like

Comments are closed.