Ο αληθινός Khashoggi: με τούρκικες ρίζες, Αδελφός Μουσουλμάνος,κοντινός του Bin Laden. / Πρόεδρος τουρκικού κόμματος ισχυρίζεται πως το σώμα του Khashoggi βρέθηκε τεμαχισμένο σε πηγάδι της κατοικίας του Προξένου της Σ Αραβίας στην Κων/πολη.

Hakerët sulmojnë faqen e një konference në Arabinë Saudite si kundërpërgjigje për vrasjen e gazetarit Khashoggi
To σώμα του Jamal Khashoggi ανακαλύφθηκε σ΄ένα πηγάδι στο έδαφος της κατοικίας του Σαουδάραβα Προξένου στην Κων/πολη σύμφωνα με τον πρόεδρο του τουρκικού κόμματοςVATAN, τον Dogu Perinçek όπως δήλωσε την Τρίτη.
«Αξιόπιστες πηγές από το εσωτερικό της ασφάλειας στην Κων/πολη με πληροφόρησαν ότι κομμάτια του σώματος του Khashoggi ανακαλύφθηκαν σε πηγάδι ευρισκόμενο στον κήπο της κατοικίας του Προξένου της Σ Αραβίας»,διευκρίνισε.
Η κατοικία του Προξένου απέχει κάποια εκατοντάδες μέτρα από το Σαουδαραβικό Προξενείο όπου ο δημοσιογράφος εξαφανίστηκε στις 2 Οκτώβρη.sputnik
To όνομα Khashoggi προέρχεται από την τουρκική λέξη «kashik»,δηλ. κουτάλι. Παντού στον αραβικό κόσμο το κουτάλι λέγεται «mal’aqa» εκτός από την αραβόφωνη τουρκική επαρχία της Hatay, που βρίσκεται στα συριακά σύνορα και στο Ιράκ όπου η τουρκο-οθωμανική αυτοκρατορία βασίλευσε σχεδόν 4 αιώνες.  Σε αυτές τις περιφερειακές ζώνες του αραβο-τουρικού κόσμου το κουτάλι λέγεται «khashouqa».Η κατάληξη «gi» του επωνύμου του δημοσιογράφου προέρχεται ως παραφθορά από το τουρκικό «ci», «çi»και μπορεί να γραφεί «cu», «çu», «cü» ou «çü» (ενώ προφέρεται dji, tchi, djou, tchou, dju, tchu) και ορίζει ένα επάγγελμα . Επομένως  Khashoggi σημαίνει «ο κατασκευαστής κουταλιών» και γράφεται «Kaşıkçı» στα τουρκικά.
To πατρώνυμό του αναφέρει ότι οι ρίζες του είναι τουρκικές ή οθωμανικές.

Προερχόμενος από μια δυνατή οικογένεια και πλούσια ο  Jamal ήταν εγγονός του Mohammed Khaled Khashoggi, προσωπικού γιατρού του Abdelaziz Ben Abderrahmane Ben Saoud, ψευδώνυμο Ibn Saoud,του θεμελιωτή του βασιλείου της Σ Αραβίας. Ήταν επίσης ανιψιός του Adnan Khashoggi,ενός ισχυρού εμπόρου όπλων που την δεκαετία του 1980  θεωρούνταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Ο Jamal είναι επίσης ανιψιός της Samira Khashoggi, της μητέρας του Dodi El-Fayed, του εραστή της Diana που σκοτώθηκε στο αυτοκινητιστικό στο Παρίσι το 1997.

Αν και περιγράφεται ως δημοσιογράφος που ασκούσε κριτική, πρέπει να σημειωθεί ότι Khashoggi εδώ και καιρό ήταν ένας ακραιφνής αυλικός του καθεστώτος. Ο Jamal Khashoggi δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνία των πολιτών, τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης και το προοδευτικό κίνημα. Είναι ένας άνθρωπος του σεράι που υπηρέτησε πάντα την εξουσία μερικές φορές ως συνεργάτης των οργάνων προπαγάνδας της μοναρχίας  όπως στις Σαουδαδαβικές εφημερίδες, Okaz και Al-Watan,ενώ για κάποιο διάστημα ήταν σύμβουλος του Turki bin Faisal, πρώην επικεφαλή της Σαουδαραβικής υπηρεσίας πληροφοριών, και του δισεκατομμυριούχου πρίγκηπα Walid Ben Talal. Πιο πρόσφατα, είχε δώσει την πολιτική και ηθική του υποστήριξη του στους ισλαμιστές στο πόλεμο στη Συρία.

Οι πρόσφατες κριτικές του κατά του πρίγκιπα  Mohammed Ben Salmane αναφορικά με τον πόλεμο στην Υεμένη ή τις αυταρχικές μεθόδους του μπορούν να εννοηθούν ως πράξη αντίσταση ενός πολίτη αλλά περισσότερο ως μια έκφραση πολιτικής αντιπαλότητας μεταξύ  2 φατριών της ίδιας δικτατορίας. Ο Jamal Khashoggi είναι ένα μέλος διεκδικήσιμο από τους Αδελφλούς Μουσουλμάνους μια σέκτα που η Μοναρχία κάποια στιγμή κατηγοριοποίησε στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο Khashoggi δεν είναι επομένως ένας «φιλελεύθερος»,όπως οι δημοσιογράφοι των συστημικών μίντια αρέσκονται να τον ”βαπτίζουν”.

Διέκοψε με το βασιλιά αλλά όχι με τη μοναρχία. Δεν πήγε με το λαό , υποτάχθηκε σε άλλους βασιλείς, πρωταρχικά στον Erdogan, τον Τούρκο Αρχηγό των Αδερφών Μουσουλμάνων. Ο Khashoggi ήταν κοντινός του Ben Laden. Δικαιολόγησε την δια αποκεφαλισμού εκτέλεση του Σιίτη σαουδάραβα  Nimr Baqr Al-Nimr, που καταδικάστηκε το Γενάρη του 2016 για αντιμοναρχικούς λόγους του. «Η εκτέλεση του cheikh Al-Nimr,έγραφε ο Khashoggi, είναι ένα μήνυμα φανερό απευθυνόμενο σε όποιον θέλει ν΄ανατρέψει την κυβέρνηση. Τραγική ειρωνία, ο Khashoggi είχε τους ίδιους δήμιους και υποβλήθηκε στην ίδια ποινή όπως και και ο Al-Nimr,και ακόμη χειρότερη. algeriepatriotique

L’image contient peut-être : une personne ou plus et plein air
dimpenews.com