Ρωσικό Υπ. Άμυνας: αμερικανικό αναγνωριστικό Poseidon-8 καθοδήγησε 13 drones σε επίθεση κατά της ρωσική βάσης Hmeimim στη Συρία.

P-8 Poseidon

Ο Υφυπουργός  Άμυνας της Ρωσίας ο Alexander Fomin ανακοίνωσε την Πέμπτη πως ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Poseidon-8 συντόνισε μια επίθεση drones κατά της ρωσικής βάσης της  Hmeimim στη Συρία το Γενάρη.

« 13 drones κινήθηκαν σύμφωνα με μια ανάπτυξη κοινής μάχης, επιχειρούμενης από ένα μόνο πλήρωμα. Κατά τη διάρκεια αυτής το αναγνωριστικό αμερικανικό αεροσκάφος Poséidon-8  περιπολούσε για 8 ώρες στη ζώνη της Μεσογείου »,σημείωσε.

« Όταν τα drones συνάντησαν τα ηλεκτρονικά αντίμετρα των ρωσικών συστημάτων μετέβησαν στη λειτουργία χειροκίνητης καθοδήγησης, είπε. “Ο χειρωνακτικός προσανατολισμός δεν παρέχεται από κάποιους χωρικούς, αλλά από το Poseidon-8, το οποίο διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Ανέλαβε το χειρωνακτικό έλεγχο “, σημείωσε ο Υφυπουργός Άμυνας.

«Ο εκπρόσωπος τύπου της ρωσικής προεδρίας ο  Dmitry Peskov χαρακτήρισε « πολύ ανησυχητικές » τις αποδείξεις ότι τα drones που επιτέθηκαν στις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις στη Συρία πιλοτάρονταν από ένα αμερικανικό αεροσκάφος.Ο Peskov δεν απέκλεισε ο Πούτιν και ο Donald Trump να συζητήσουν αυτό το θέμα» μεταφέρει το TASS.

Αλλά τι ζητούν οι Αμερικανοί στη Hmeimim; Σύμφωνα με πηγές καλά πληροφορημένες οι ΗΠΑ ήθελαν να δημιουργήσουν μια αεροπορική βάση στο al-Chaddadeh, στην επαρχία της Hassaké, για να ανταγωνιστεί τη βάση της Hmeimim. Η Washington θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτή τη βάση για να επιβάλει μια no fly zoneστο βορρά της Συρίας ή  επιτήρησης πυραυλικών επιθέσεων  του Ισραήλ.

dimpenews.com