Το Ισραήλ κατηγορεί Συρία και Ιράν ότι είναι πίσω από τις επίθεση με 30 ρουκέτες στο έδαφός του. Η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε 80 θέσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Aucun texte alternatif disponible.

Η Συρία και το Ιράν διέταξαν την εκτόξευση ρουκετών κατά του Ισραήλ σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα. O ισραηλινός στρατός η Τσαχάλ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ”το καθεστώς του Assad και η ιρανική δύναμη Al-Qods είναι πίσω από τις επιθέσεις με ρουκέτες του Ισλαμικού Τζιχάντ κατά του Ισραήλ.Η Hamas ευθύνεται γιαόλα όσα συμβαίνουν στη Γάζα και θα υποστεί τις συνέπειες του τρόμου στον οποίο υπέβαλε τους ισραηλινούς πολίτες.”

Περί τις 30 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, εκ των οποίων 10 αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας Σιδερένιος Θόλος σύμφωνα επίσης με ανακοινωθέν του ισραηλινού στρατού. Κανένα θύμα δεν σημειώθηκε. Γιατροί δήλωσαν ότι 7 πολίτες νοσηλεύθηκαν σε καθεστώς σοκ.

Το Ισλαμικό Τζιχάντ διεκδίκησε το Σάββατο το πρωί την ευθύνη για την εκτόξευση των ρουκετών με ανακοινωθέν του αλλά η Τσαχάλ κατηγορεί τη Συρία και το Ιράν ότι διέταξαν το Ισλαμικό Τζιχάντ να επιτεθεί με ρουκέτες από τη Γάζα.  Η ισραηλινή αεροπορία  προέβη σε αντίποινα και πραγματοποίησε “επιδρομές κατά θέσεις των τρομοκρατών  στη Λωρίδα της Gaza”, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Χτύπησε 80 θέσεις της Hamas στη Λωρίδα της Gaza. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, τραυματίστηκαν 7 Παλαιστίνιοι. Το Ισραήλ βομβάρδισε τη Γάζα με με δεκάδες ελικόπτερα και μαχητικά.

Οι ανυποστήρικτες κατηγορίες του Ισραήλ κατά της συριακής διοίκησης και του Άσαντ συμπίπτουν με την τετραμερή για συριακό στην Κων/πολη σήμερα με συμμετοχή Πούτιν, Ερντογάν, Μακρόν, Μέρκελ καθώς το συριακό μπαίνει σε τελική φάση πολιτικής διευθέτησης κι ενδεχομένως για λογαριασμό των ΗΠΑ επιχειρεί να παρατείνει την σύγκρουση σε συριακό έδαφος….

O ισραηλινός στρατός με αυτή του τη δήλωση κατοχυρώνει θέση για αντίποινα επί συριακού εδάφους….Oι αεροδιάδρομοι προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ben-Gourion στο Tel-Aviv τροποποιήθηκαν για λόγους ασφαλείας. Μια έκτακτη σύσκεψη  προβλέπεται όπου θα μετάσχουν ο Υπ.Άμυνας Ισραήλ, ο ΓΕΣ του και πολλοί υπεύθυνοι υπηρεσιών ασφάλειας σύμφωνα με ανακοινωθέν του Υπουργείου. Ο στρατός του Ισραήλ ότι για τις  ρουκέτες ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες και ήχησαν σε Sderot και Sha’ar HaNegev.

Η Τσαχάλ ανακοίνωσε πως μεταξύ των άλλων στοχεύθηκε από την αεροπορία και αποθήκη όπλων της Hamas που όμως αυτή δόμησε δίπλα της σχολεία, ένα νοσοκομείο κι 1 τζαμί.

Άλλες αναφορές κάνουν λόγο για 39 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν κατά Ισραήλ.

L’image contient peut-être : ciel et plein air

dimpenews.com