ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ο εκπρόσωπός του ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ δήλωσε πως η Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν υπάρχει.  »Θα ηττηθούν » απαντά ο Κύριλλος..

Στο  »κόκκινο » το Φανάρι αφού ο εκπρόσωπός του ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ δήλωσε πως η Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν υπάρχει. Ο εκπρόσωπος τύπου του Πατριαρχείου Μόσχας ο π. Alexandre Volkov, δήλωσε στο RIA Novosti ότι « πρόκειται για μια δήλωση άκρως ανησυχητική του Αρχιεπισκόπου Τελμησσού Ιώβ « .
Δεν είναι η α΄φορά που προκαλεί ο ίδιος είχε δηλώσει στο BBC ότι οι Ουκρανοί ιεράρχες είναι πλέον της Κων/πολης και οφείλουν να περιμένουν ντιρεκτίβες σχετικά με τη δράση τους, και δεν απέκλεισε την αναθεώρηση της υφιστάμενης κατάστασης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας….

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Κύριλλος της Μόσχας θεωρεί ότι τα σχέδια των πολιτικών για την ίδρυση μιας αυτοκέφαλης εκκλησίας στην Ουκρανία είναι καταδικασμένα σε αποτυχία.

« Όσοι θέλουν να κάνουν διάφορους λαούς να λησμονήσουν τους πνευματικούς τους δεσμούς με τη δύναμη και να διαρρήξουν πνευματικούς δεσμούς χιλιετηρίδας θα επιτύχουν μόνο το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι πολιτικοί που υποκινούν το μίσος, την εχθρότητα και τις διασπάσεις θ’  αναγνωρίσουν την ιστορική τους ήττα », ανέφερε ο πατριάρχης στο άνοιγμα της Παγκόσμιας Ρωσικής Λαϊκής Συνέλευσης στο Κρεμλίνο την Πέμπτη. Ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του μίλησε για πολιτικοποιημένες προσεγγίσεις στις κανονικές ορθόδοξες δομές…

dimpenews.com