Ένα αμερικάνικο EP-3 αναχαιτίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα από ρωσικό SU-27. ΒΙΝΤΕΟ

 »Ένα αμερικάνικο EP-3 αναχαιτίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα από ρωσικό SU-27 βάζοντας σε κίνδυνο πιλότους και πλήρωμα. Το αεροσκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού  επιχειρούσε συμβατά με το διεθνές δίκαιο και δεν προκάλεσε αυτή τη ρωσική δραστηριότητα » αναφέρει το ανακοινωθέν του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στις 5.11.18.

Aυτή η ενέργεια συνεχίζουν οι Αμερικανοί κρίνεται ως επικίνδυνη γιατί το ρωσικό  SU-27 επιτέλεσε ένα  πέρασμα με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από το αεροπλάνο της αποστολής διακινδυνεύοντας τους πιλότους του πληρώματος. Το SU-27 θέτοντας σε παρακολούθηση το αμερικάνικο έκανε ένα ακόμη πέρασμα συμπληρωματικό κλείνοντας προς το  EP-3 εφαρμόζοντας  post-combustion -στοβιλοκινητήρα αερίων προς αύξηση τους και πραγματοποιώντας banking turn μια αλλαγή κατεύθυνσης . Το πλήρωμα του ΕΡ-3 ανέφερε αναταράξεις μετά την πρώτη αλληλεπίδραση και δονήσεις από τη δεύτερη. Η διάρκεια της παρακολούθησης ήταν περίπου 25 λεπτά.

Το ρωσικό Υπ. Άμυνας δήλωσε  πως το πλήρωμα του su-27 ανέφερε για την παρουσία ενός αμερικάνικου αναγνωριστικού Ep-3 και το  »αναχαίτισε » και δεν του επέτρεψε να διασχίσει τα όρια του ρωσικού εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα σεβόμενο όλα τα μέτρα ασφάλειας τα απαραίτητα.

dimpenews.com

Une réflexion sur “Ένα αμερικάνικο EP-3 αναχαιτίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα από ρωσικό SU-27. ΒΙΝΤΕΟ

Les commentaires sont fermés.