»Ένα αμερικάνικο EP-3 αναχαιτίστηκε στη Μαύρη Θάλασσα από ρωσικό SU-27 βάζοντας σε κίνδυνο πιλότους και πλήρωμα. Το αεροσκάφος του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού  επιχειρούσε συμβατά με το διεθνές δίκαιο και δεν προκάλεσε αυτή τη ρωσική δραστηριότητα » αναφέρει το ανακοινωθέν του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στις 5.11.18.

Aυτή η ενέργεια συνεχίζουν οι Αμερικανοί κρίνεται ως επικίνδυνη γιατί το ρωσικό  SU-27 επιτέλεσε ένα  πέρασμα με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από το αεροπλάνο της αποστολής διακινδυνεύοντας τους πιλότους του πληρώματος. Το SU-27 θέτοντας σε παρακολούθηση το αμερικάνικο έκανε ένα ακόμη πέρασμα συμπληρωματικό κλείνοντας προς το  EP-3 εφαρμόζοντας  post-combustion -στοβιλοκινητήρα αερίων προς αύξηση τους και πραγματοποιώντας banking turn μια αλλαγή κατεύθυνσης . Το πλήρωμα του ΕΡ-3 ανέφερε αναταράξεις μετά την πρώτη αλληλεπίδραση και δονήσεις από τη δεύτερη. Η διάρκεια της παρακολούθησης ήταν περίπου 25 λεπτά.

Το ρωσικό Υπ. Άμυνας δήλωσε  πως το πλήρωμα του su-27 ανέφερε για την παρουσία ενός αμερικάνικου αναγνωριστικού Ep-3 και το  »αναχαίτισε » και δεν του επέτρεψε να διασχίσει τα όρια του ρωσικού εναέριου χώρου πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα σεβόμενο όλα τα μέτρα ασφάλειας τα απαραίτητα.

dimpenews.com

1 commentaire »