Οι νεο-ναζί του Ποροσένκο σκότωσαν καίγοντας με οξύ ακτιβίστρια που κατήγγειλε την διαφθορά στην Ουκρανία. Υπέκυψε μετά από 3μηνη πάλη με το θάνατο……

Mια Ουκρανίδα ακτιβίστρια η Kateryna Handzyuk που κατήγγειλε τη διαφθορά στην αστυνομία υπέκυψε στις 4 Νοέμβρη στα σοβαρά τραύματα της που υπέστη μετά από επίθεση με οξύ πριν 3 μήνες. Οι ύποπτοι δολοφόνοι είναι  neo-nazis του Pravy Seκtor , του Δεξιού Τομέα καταγγέλουν ακτιβιστές. Ήταν 33. Αυτό είναι το 55ο θύμα έπειτα από το  2017.Τους τελευταίους 3 μήνες πάλεψε για τη ζωή της από ένα νοσοκομειακό κρεβάτι..

Ο guardian αναφέρει σήμερα πως η Ουκρανίδα ακτιβίστρια Kateryna Handzyuk πέθανε μετά από επίθεση με οξύ προκαλώντας τοπικές διαμαρτυρίες και ανησυχία από τους ευρωπαίους αξιωματούχους για την αύξηση της βίας κατά της κοινωνίας των πολιτών.

Οι έρευνες της Kateryna Handzyuk σχετικά με τη διαφθορά στην αστυνομία  και την πολιτική  στην γεννέτειρά της το Kherson, λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, είχαν εξοργίσει τους τοπικούς αξιωματούχους. Στα τέλη Ιουλίου, ένας άντρας την περιέλουσε με ένα λίτρο θεικό οξύ όταν έφευγε από το σπίτι της.

Το Handzyuk υπέστη εγκαύματα σε περισσότερο από το 30% του σώματός της. Συνέχισε να μιλάει ενάντια στη διαφθορά από το κρεβάτι του νοσοκομείου και ζήτησε διεξοδική έρευνα γι΄αυτούς που της επιτέθηκαν. Υποβλήθηκε σε 11 εγχειρήσεις πριν τελικά υποκύψει στα τραύματά της την Κυριακή.

Ο  Poroshenko, υποκριτικά κάλεσε να τιμωρηθούν οι επιτιθέμενοι. 5 ύποπτοι συνελήφθηκαν μεταξύ των οποίων ένας πρώην αστυνομικός που πιστεύεται ότι προκάλεσε την επίθεση. Αλλά δεν φαίνεται ότι κάποιος από τους συλληφθέντες διέταξε την επίθεση.

Ο τοπικός θυμός αυξήθηκε και αρκετοί υποστηρικτές της Handzyuk διαδήλωσαν έξω από το Υπ. Εσωτερικών το απόγευμα της Κυριακής ζητώντας από την αστυνομία να βρει τους δράστες.

Η Handzyuk ήταν γνωστή ακτιβίστρια που ήταν επίσης μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Kherson. Σε μια από τις έρευνές της, κατηγόρησε έναν τοπικό αστυνομικό υπάλληλο, τον Artem Antoschuk, για τη μείωση κατά 3% όλων των τοπικών εμπορικών συναλλαγών και των κρατικών συμβάσεων.

Μιλώντας στο ουκρανικό ραδιοτηλεοπτική μέσο Hromadske από το  κρεβάτι του νοσοκομείου στα τέλη Σεπτεμβρίου, είπε ότι πίστευε ότι η επίθεση εναντίον της ήταν μια απόπειρα δολοφονίας.

« Γιατί θεωρώ ότι πρόκειται για μια απόπειρα δολοφονίας; » αναρωτήθηκε η Handzyuk. « Επειδή έριξαν το οξύ στο κεφάλι μου. Αν ήθελαν απλώς να με τρομοκρατήσουν, θα μου έριχναν στα χέρια, τα πόδια ή το πρόσωπο.  » Πρόσθεσε ότι αισθανόταν βαρύ πόνο από το οξύ….

Το βρετανικό μέσο αναφέρεται σε ανάλογες επιθέσεις κατά ακτιβιστών στην Ουκρανία….

Στο μήνυμα της από το κρεβάτι του πόνου καταγγέλει  »υπήρξαν 40 επιθέσεις την τελευταία χρονιά. Ποιός έδωσε εντολή στους επιτιθέμενους; Ποιός καλύπτεται από αυτούς: Γιατί  σαμποταρίστηκαν οι έρευνες; Γιατί παροτρύνουμε το λαό να είναι κοινωνικά ενεργός αλλά δεν μπορούμε να τον προστατεύσουμε;

Σύμφωνα με το RT από τους πέντε υπόπτους που κρατήθηκαν για την επίθεση εναντίον της οι περισσότεροι είναι παρασημοφορημένοι βετεράνοι της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία. Ο Sergey Torbin από το «εθελοντικό σώμα» της ακροδεξιάς ομάδας «Right Sector», πιστεύεται ότι είναι ο ηγέτης της ομάδας που επιτέθηκε στον Gandzyuk. Ο ύποπτος φέρεται να είπε στους συνεργούς του ότι η γυναίκα ήταν μια «διεφθαρμένη φιλο-ρωσίδα αξιωματούχος» που έπρεπε να τιμωρηθεί.

dimpenews.com