Σε πανικό η Δύση μετά τη στρατηγική της ήττα στη Συρία: Η Γαλλία εξέδωσε διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά 3 υψηλόβαθμων Σύριων αξιωματικών που είναι επικεφαλείς των μυστικών υπηρεσιών…

Tρεις υψηλόβαθμοι του συριακού κράτους κοντινοί του  Bachar el-Assad, στοχεύθηκαν με διεθνή εντάλματα που εκδόθηκαν από τη Γαλλία. Είναι τα πρώτα από την αρχή του πολέμου το 2011.

« Συνενοχή σε βασανιστήρια, εξαφανίσεις δια βίας, σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου,αδικήματα πολέμου « …Είναι οι κατηγορίες που του προσάπτει η γαλλική δικαιοσύνη. Οι 3 αξιωματούχοι θεωρούνται από τους Γάλλους ύποπτοι ότι έχουν ανάμειξη σε βιαιοπραγίες κατά 2 Γαλλο-σύριων  που εξαφανίστηκαν το 2013 και δηλώθηκαν νεκροί αυτό το καλοκαίρι, ανέφερε δικαστική πηγή στο AFP τη Δευτέρα το πρωί μετά από πληροφορίες που εμφανίστηκαν στη Le Monde.

Οι διωκόμενοι Σύριοι αξιωματούχοι από τη χώρα που έχει συμπράξει με ΗΠΑ στην κατοχή της Β Συρίας, στην λεηλασία του 90% του συριακού πετρελαίου που βομβάρδισε ως μέλος της τρόικας του πολέμου τη Δαμασκό, που διατηρεί παράνομες βάσεις μετά από εισβολή στη συριακή επικράτεια είναι:

  • Ο τ. Αρχηγός των συριακών πληροφοριών που έγινε Διευθυντής του Γραφείου της Εθνικής Ασφάλειας, Ali Mamlouk.
  • Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας  στο πόστο μετά το Μάη του 2011, ο Jamil Hassan.
  • Ο διευθυντής της πτέρυγας της  Bab Touma (μιας ζώνης της Δαμασκού ) της υπηρεσίας πληροφοριών της πολεμικής αεροπορίας ο Abdel Salam Mahmoud. Σε αυτό το φάκελο η εισαγγελία Παρισιού άνοιξε μια προκαταρκτική έρευνα το 2015, μετά την ανακάλυψη της σύλληψης ενός πατέρα και του γιου του τους Mazen και Patrick Dabbagh. Αυτός ο φάκελος προχώρησε στο πλαίσιο της έρευνας « César », όνομα τέως φωτογράφου της στρατονομίας της Συρίας που έφυγε από Συρία το 2013, και διοχέτευσε όπως υποστηρίζουν οι δυτικοί 55.000 φωτογραφίες σωμάτων βασανισθέντων..

dimpenews.com