Μετά τη Συρία η Κύπρος / Erdogan: οι πειρατές (που θέλουν το αέριο) θα έχουν την τύχη των εχθρών μας στη Συρία….

Ο Ερντογάν όρισε το νέο πολεμικό καμβά προχθές στην A Mεσόγειο καθώς σύμφωνα με τη figaro μια παρτίδα σκάκι πολύ εξειδικευμένη διαδραματίζεται στ΄ανοιχτά των κυπριακών πλευρών στην Α Μεσόγειο.

Οι παίκτες της έρχονται από ΗΠΑ, Αίγυπτο, Κύπρο, Λίβανο, Τουρκία, Ισραήλ και Γαλλία. Αποκαλούνται Ερντογάν, Αναστασιάδης,Total, Qatar Petroleum, ENI και ExxonMobil. Όλοι έχουν τα μάτια τους στραμμένα προς το τίμημα που θ΄αποκομίσουν οι νικητές : η πιθανότητα της εξόρυξης ενός κοιτάσματος φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Κύπρος αναδεικνύεται το νέο σταυροδρόμι αερίου της Μεσογείου.

Αλλά καθώς οι δυτικοί πετρελαϊκοί κολοσσοί κινητοποιούνται για ν΄αρχίσουν στην κυπριακή ΑΟΖ  ερευνητικές διατρήσεις ο Ερντογάν την Κυριακή επ΄ευκαιρία της ένταξης πολεμικού πλοίου στον τουρκικό στόλο απείλησε μετωπικά τις δυνάμεις που εύχονται να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα αερίου επιχειρώντας να θέσουν στο περιθώριο την Άγκυρα. Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό λεξιλόγιο, ο Erdogan χαρακτήρισε τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρίες «πειρατές», και υποσχέθηκε στους «πειρατές» που θ΄αψηφούσαν τη χώρα του μια τύχη ανάλογη με αυτή των εχθρών της στη Συρία εξηγώντας ότι η Τουρκία «δεν θα εγκαταλείψει το έδαφος » στις ξένες δυνάμεις. «Δεν θα δεχθούμε τις απόπειρες εξόρυξης των φυσικών πόρων » στα τουρκικά χωρικά ύδατα , στην Κύπρο όσο και στην Α Μεσόγειο. Πρόσθεσε ότι «αυτοί που θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να εγκατασταθούν στην Α Μεσόγειο ή στο Αιγαίο περιθωριοποιώντας την Τουρκία αρχίζουν μόνο να μετρούν τη βαρύτητα του λάθους που διέπραξαν».

Αυτές οι δηλώσεις δεν είναι παρά οι τελευταίες στη μακρά λίστα των προειδοποιήσεων του Recep Tayyip Erdogan προς τους αντιπάλους του. Η Δημοκρατία της Κύπρου μετά το 2011 που ανακαλύφθηκαν τα κοιτάσματα πολλαπλασίασε τα συμβόλαια εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων με εταιρείες γίγαντες  στον τομέα όπως τη γαλλική Total, την ιταλική ENI και την αμερικάνικη ExxonMobil.FIGARO 7.11.18

dimpenews.com

 

One thought on “Μετά τη Συρία η Κύπρος / Erdogan: οι πειρατές (που θέλουν το αέριο) θα έχουν την τύχη των εχθρών μας στη Συρία….

Comments are closed.