΄Οχημα επιτέθηκε στο κομβόι των πρωθυπουργών Βελγίου, Αγγλίας Charles Michel και Theresa May ενώ κατευθύνονταν προς την έδρα του στρατιωτικού σκέλους του ΝΑΤΟ / SHAPE στην περιοχή της Mons.

Theresa May et Charles Michel se sont recueillis au cimetière de Saint-Symphorien.

Όχημα επιτέθηκε στο κομβόι των πρωθυπουργών Βελγίου, Αγγλίας Charles Michel και Theresa May ενώ κατευθύνονταν προς την έδρα του στρατιωτικού σκέλους του ΝΑΤΟ / SHAPE στην περιοχή της Mons. Υπάρχουν σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2 τραυματίες μοτοσυκλετιστές της ομοσπονδιακής αστυνομίας που ήταν στην αυτοκινητοπομπή. Τα βελγικά μέσα μιλούν για ατύχημα που προκλήθηκε στον αυτοκινητόδρομο  E42 με το κομβόι που μετέφερε τους Charles Michel καιTheresa May στο SHAPE, στη Mons.

Όπως μεταδίδει το rtl οι 2 πρωθυπουργοί επισκέφθηκαν την Παρασκευή το πρωί το στρατιωτικό κοιμητήριο του Saint-Symphorien στη Mons, που έγινε από Γερμανούς το 1916. Σε αυτό είναι κυρίως οι τάφοι του πρώτου και του τελευταίου στρατιώτη  που έπεσαν στον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά την τελετή κεκλεισμένων των θυρών ,ήταν παρόντες στρατιώτες κυρίως του τάγματος του βρετανικού ιππικού οι Royal Lancers, όπου ανήκε ο George Ellison..

Οι Charles Michel , Theresa May κατευθύνθηκαν προς το SHAPE, στη Mons.

Σύμφωνα με πολλά médias, η διαδρομή τους από Saint-Symphorien στο SHAPE σημαδεύθηκε από ένα ατύχημα όπου τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί. Ένας οδηγός παρεμβλήθηκε στο κομβόι των πρωθυπουργών στον  E42. Δύο μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας τραυματίστηκαν κατά τη σύγκρουση.

Ο Charles Michel άμεσα διέταξε να σταματήσει το  convoi για να μάθει νέα για τους 2 που έπεσαν.Ελαφρά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Για δραματική σύγκρουση στο κομβόι της  Theresa May με 2 αστυνομικούς τραυματίες μιλάει η mirror. Σύμφωνα με το ίδιο βρετανικό μέσο στην σκηνή ήταν και ο Βέλγος πρωθυπουργός που οι αυτόπτες μάρτυρες λένε πως τον είδαν γονατισμένο στο δρόμο.

”Des témoins affirment même avoir aperçu le Premier ministre belge à genoux”

Η σύγκρουση συνέβη στον αυτοκινητόδρομο Ε42 του Βελγίου, αναφέρει η dhnet, όταν η συνοδεία αναγκάστηκε ξαφνικά να φρενάρει.

Οι δύο μοτοσικλέτες χτύπησαν τα οχήματα που ήταν μπροστά τους και οι αστυνομικοί έπεσαν στο έδαφος.

H βέλγικη dh μεταφέρει διαφορετικά την είδηση για την πρόκληση του συμβάντος από ότι η ραδιοτηλεόραση Βελγίου το rtl. Iσχυρίζεται ότι καθώς το convoi κυκλοφορούσε στον αυτοκινητόδρομο E19/E42 με κατεύθυνση το SHAPE, ένα μποτιλιάρισμα προκάλεσε ένα έκτακτο φρενάρισμα πολλών αυτοκινήτων.  Σύμφωνα με πληροφορίες  2 αστυνομικοί μοτοσυκλετιστές που συνόδευαν το  convoi αιφνιδιάστηκαν από το μποτιλιάρισμα και έπεσαν πάνω στο προπορευόμενο όχημα. Το ίδιο μέσο κάνει λόγο για μεγάλο πανικό σήμερα το πρωί στις τάξεις των αστυνομικών και του Charles Michel λόγω του ατυχήματος …

H πιο έγκυρη εφημερίδα του Βελγίου η la libre τα μεταδίδει όπως και το κρατικό rtl. Μιλάει για μια εισχώρηση άλλου αυτοκινήτου στο κομβόι που προκάλεσε το ατύχημα. Κατ΄ουσίαν διεμβολίστηκε.”Καθώς το  convoi εκινείτο στον αυτοκινητόδρομο  E19/E42 με κατεύθυνση προς το SHAPE, ένα όχημα γλίστρησε μέσα στην αυτοκινητοπομπή.  Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο της Βαλονίας του Νότου του Βελγίου το Sudpresse,ο οδηγός χτύπησε 2 μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας που συνόδευαν το  convoi.” Σύμφωνα με το rtl το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετώπισε το αμάξι του Charles Michel καθώς αναγκάστηκε να φρενάρει πολύ απότομα ενώ της Τερέζα Μέι ήταν στην κορυφή της αυτοκινητοπομπής.

 

”Οι 2 μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας του δρόμου του Hainaut τραυματίστηκαν ελαφρά όταν ένα όχημα ανέβηκε  στον αυτοκινητόδρομο και δεν υπάκουσε στις οδηγίες της αστυνομίας μάθαμε από κυβερνητική πηγή” αναφέρει μια από τις μεγαλύτερες και εγκυρότερες εφημερίδες του Βελγίου η le soir. ”Το convoi πήγαινε στο Shape, το Γενικό Στρατιωτικό Διοικητήριο του ΝΑΤΟ που είναι στο Casteau.Η ομοσπονδιακή αστυνομία δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες στις συνθήκες του ατυχήματος παρά το ότι μια έρευνα είναι στη φάση της διεξαγωγής για να τις καθορίσει” προσθέτει η ίδια πηγή. Παρασκευή πρωί κατά τις  10h40, στον A7, στο ύψος της Mons έγινε το συμβάν.

dimpenews.com