Ανατινάχθηκε βάση του τουρκικού στρατού στο Hakkari στη ΝΑ Τουρκία. Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες νεκροί και τραυματίες. ΒΙΝΤΕΟ

Mια βάση του τουρκικού στρατού  ανατινάχθηκε στον αέρα κοντά στα σύνορα με το Κουρδιστάν του Βόρειου Ιράκ. Δεν είναι γνωστή απόλυτη η αιτία που προκάλεσε αυτή την πολύ ισχυρή έκρηξη αλλά σύμφωνα με κουρδικά πρακτορεία δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. To anadolu αναφέρει πως η Τουρκία απαγορεύει τη διάδοση αναφορικά με την έκρηξη που προκλήθηκε από ατύχημα στη στρατιωτική βάση στο Hakkari στη ΝΑ Τουρκία. Την απόφαση πήρε το ποινικό δικαστήριο Semdinli (περιοχή Hakkari) την Παρασκευή. Αυτό σημείωσε πως η έρευνα συνεχίζεται για την έκρηξη που επήλθε στη στρατιωτική ζώνη Sungu και ότι διαδόθηκαν λανθασμένες εικόνες και πληροφορίες από τα μίντια και το internet. Το ίδιο μέσο αναφέρει πως  το Τουρκικό Υπ. Άμυνας ανακοίνωσε πως 25 στρατιώτες που τραυματίστηκαν άμεσα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Το δικαστήριο αποφάσισε την απαγόρευση της διάδοσης με το σκεπτικό για να γίνει σωστά η έρευνα, ο λαός να μην  επηρεαστεί αρνητικά και για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης. Κάθε διάδοση πληροφορίας, ρεπορτάζ, σχολιασμός, εικόνες από το γραπτό τύπο,τα οπτικοακουστικά μέσα και μέσω του  internet, επομένως απαγορεύτηκαν.

Το τουρκικό Υπ. Άμυνας ανακοίνωσε προηγουμένως ότι ένα ατύχημα επήλθε σε μια στρατιωτική ζώνη στο Hakkari, κατά τη διάρκεια πυρών λόγω κάποιων πυρομαχικών βαρέων όπλων.

«Aπό το ατύχημα τραυματίστηκαν 25 στρατιώτες που άμεσα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο  και τα έργα συνεχίζονται για την ανάσυρση άλλων 7 στρατιωτών », γνωστοποίησε το Υπουργείο.

Ο νομάρχης του Hakkari, ο Idris Akbiyik πήγε στα 2 νοσοκομεία που νοσηλεύονται οι στρατιώτες ,ανακοίνωσε η νομαρχία. Το τουρκικό διαδίκτυο πενθεί τους νεκρούς. Οι τελευταίες πληροφορίες που βγαίνουν από Τουρκία μιλούν για 14 νεκρούς στρατιώτες , 25 στρατιώτες τραυματίες και 7 στρατιώτες αγνοούμενους.

O Erdogan το Σάββατο δήλωσε πως 4 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και περί τους 20 άλλους τραυματίστηκαν από έκρηξη που επήλθε το βράδυ της Παρασκευής σε αποθήκη πυρομαχικών στην επαρχία Hakkari.

Τελευταίος επίσημος απολογισμός μεσημέρι Σαββάτου 7 νεκροί και 25 τραυματίες σύμφωνα με anadolu..

 

 

 

dimpenews.com