ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ / Abdel Fatah Al-Sissi: δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για την ανοικοδόμηση στη Συρία. Οι Σύριοι την κατέστρεψαν οι Σύριοι να την φτιάξουν.

 

Abdel Fatah Al-Sissi  έκανε την παρακάτω  δήλωση  αναφορικά με την ανοικοδόμηση της Συρίας που προκάλεσε σάλο στο συριακό διαδίκτυο μιλώντας στο Παγκόσμιο Forum  Νεολαίας που διεξήχθηκε στο Charm el-Cheikh: 

”Σύμφωνα με την πιο μινιμαλιστική εκτίμηση η αναδόμηση της Συρίας θα κοστίσει  300 δις δολάρια και κατά την πιο μαξιμαλιστική ως και 1 τρις δολάρια. Θα επιθυμούσα ο καθένας από εσάς να μου πει  αυτό που κάθε συριακή κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει είτε την πλειοψηφία είτε την μειοψηφία θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση. Πιστεύετε ότι ο οποιοσδήποτε στον κόσμο θα έτεινε χείρα (βοηθείας); To λέω ανοιχτά. Θεωρείτε ότι κάποιος θα έπαιρνε 300δις δολάρια απλά για να τα δώσει στη Συρία; Aυτοί διαπληκτίζονται για μια υπόθεση  10 δις δολαρίων… Οι παγκόσμιες διαμάχες περιστρέφονται γύρω από την επιρροή, τα χρήματα και τα συμφέροντα. Περιμένετε ότι κάποιος θα σας δώσει 300 δις δολάρια για να επιδιορθώσετε τη χώρα σας; Δεν είστε εσείς που την σπάσατε; Γιατί κάποιος άλλος να την ξαναφτιάξει για εσάς; Aυτοί δεν θα την ξαναφτιάξουν για εσάς. Αυτοί θα φτιάξουν τη δική τους χώρα. Αυτοί θ΄ανοικοδομήσουν τη δική τους χώρα και θα βοηθήσουν τη δική τους νεολαία. Μιλάω για τις αναπτυγμένες χώρες. Όσο για εσάς τους άλλους κάνετε το ίδιο στις δικές σας χώρες.Εσείς καταστρέφετε τις χώρες σας. Για το Θεό, δεν θα ακούσετε αυτό που σας λέω από το στόμα οποιουδήποτε άλλου..” memri 8.11.18

Επίσημη αντίδραση από συριακής πλευράς δεν υπήρξε αλλά  Σύριοι ακτιβιστές στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι

-πρώτον η Συρία δεν ζήτησε  από τον Σίσι ή την Αίγυπτο να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας της επομένως η τοποθέτηση Σίσι έχει άλλα κίνητρα.

-δεύτερον πρόκειται για πόλεμο όπου συμμετείχαν 200.000 ξένοι τρομοκράτες της διεθνούς του τζιχάντ, για πόλεμο που κηρύχθηκε κατά του συριακού κράτους όπου οι τρομοκράτες υποκινήθηκαν, εξοπλίστηκαν, χρηματοδοτήθηκαν, υποστηρίχθηκαν πολιτικά, μιντιακά, λογισμικά  από ξένες δυνάμεις για να έρθουν οι ΗΠΑ να κάνουν ”ταμείο” ως διαιτησία και να δεσμεύσουν το ένα τρίτο της συριακής γης και το 90% του πετρελαίου της στα Ανατολικά του Ευφράτη και να φτιάξουν 20 παράνομες στρατιωτικές βάσεις ως και αεροδρόμια.

-τρίτον η θρυαλλίδα άναψε στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου και διαδόθηκε στη Συρία.

-τέταρτον οι στρατολογήσεις πολλών Σύριων έγιναν από το διαδίκτυο ή κανάλια που εξέπεμπαν από το εξωτερικό ως και από την Αίγυπτο.

-πέμπτο η Αίγυπτος δεν είναι σε θέση να προστατεύσει την χριστιανική μειονότητα αποδεδειγμένα, έχει σχεδόν χάσει τον έλεγχο του βαρυσήμαντου για την ιστορία και τον πολιτισμό Σινά  από μια χούφτα τρομοκράτες μόνο συγχαρητήρια και αλληλεγγύη θα όφειλε να δίνει στους ήρωες του συριακού στρατού που τα έβαλαν με το παγκόσμιο τζιχάντ θυσίασαν 1.000.000 άνδρες αλλά βγήκαν νικητές παλικαρίσια.

-έκτο δεν πρόκειται για εμφύλιο στη Συρία αλλά για παγκόσμιο-περιφεριακό πόλεμο αν λάβει κανείς υπόψην τα στρατόπεδα και πως κατανέμονται ως συμμαχικές δυνάμεις εκατέρωθεν. Η Αίγυπτος ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή δεν έχει και δεν είχε ποτέ για 7 χρόνια αμερόληπτη στάση στο συριακό.

  • η Αίγυπτος συμμετείχε στη σαουδαραβική συμμαχία που διέπραξε τη γενοκτονία του λαού της Υεμένης επέδειξε την αναλγησία της δεν περιμένουμε να φανεί πιο ευαίσθητη ως προς την τύχη της Συρίας.

-η Αίγυπτος και συγκεκριμένα ο Σίσι έκλεισε θεαματικές συμφωνίες για μεγάλα έργα υποδομής στη χώρα του με τη Σ Αραβία βρήκε χορηγό γιατί προσκύνησε το βασίλειο των αποκεφαλιστών και ακρωτηριαστών ουαχαμπιτών η Συρία δεν εξαγοράστηκε αντιστάθηκε.

  • ο Αιγύπτιος αλ Ζαχράουι αρχηγός της αλ Κάιντα είναι αυτός που πολλές φορές με δηλώσεις του υποκίνησε ενθάρρυνε τη συριακή πτέρυγα της αλ Κάιντα την επονομαζόμενη Αλ Νούσρα……
  • ο φαινομενικός πραγματισμός του Σίσι δεν είναι παρά ένας υπαγορευμένος κυνισμός που μάλιστα παίρνει άλλες διαστάσεις όταν προτείνεται ως λόγος στη νεολαία. Αυτό είναι το μήνυμα του αλτρουισμού ,της αλληλεγγύης, της συνεργασίας της συναδέλφωσης των λαών και μάλιστα λαών αδερφών αραβικής υφής που περνάει στους νέους ανθρώπους που τον παρακολουθούσαν στο Φόρουμ της Παγκόσμιας Νεολαίας;;;;
  • Η Συρία δεν περιμένει από την κατεστραμμένη Αίγυπτο να την ανορθώσει έχει στο πλευρό της στρατηγικούς συμμάχους υπερδυνάμεις της τάξης της Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, Ιράν που είναι έτοιμες να συμβάλουν και στον τομέα της ανοικοδόμησης.

dimpenews.com