Ισραηλινό στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφέρει τραυματίες στρατιώτες στο Νοσοκομείο Soroka στην πόλη Beersheba που κατέχει το Ισραήλ. Μάχες στο Khan Younes. Ισραηλινά μαχητικά με 10 πυραύλους έπληξαν τη Λωρίδα της Γάζας μάχες στο έδαφος..ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ισραηλινά μαχητικά εκτόξευσαν τουλάχιστον 10 πυραύλους στο Νότο της Λωρίδας της Γάζας μέσα στην πόλη Khan Younes αναφέρουν παλαιστινιακά μέσα. Παράλληλα έγινε επιχείρηση στο έδαφος. Ανακοινωθέν του Παλαιστινιακού Υπουργείου Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρει πως « ένα επεισόδιο σε σχέση με την ασφάλεια επήλθε στα ανατολικά του Khan Younes dans στο Ν της Λωρίδας της Gaza και έκανε νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των στοιχείων της αντίστασης », ενώ προσθέτει πως οι « υπηρεσίες της ασφάλειας και αστυνομικές αρχές σήμαναν συναγερμό για να παρακολουθηθεί η κατάσταση ». Από αλλού αναφέρεται πως έγιναν μάχες Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Khan Younes.

Άλλη πηγή δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες για το συμβάν  » ένα όχημα των ειδικών δυνάμεων Ισραήλ μπήκε στη Γάζα και δολοφόνησε 2 υψηλόβαθμους της Hamas. Επίσης από αέρος ισραηλινά drones επιτέθηκαν για να ξεφύγουν τα ισραηλινά οχήματα και τα τανκ ». Τέλος μια εικόνα που διέρρευσε από ισραηλινά μέσα δείχνει στρατιωτικό ελικόπτερο που μεταφέρει Ισραηλινούς στρατιώτες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Soroka στην πόλη Beersheba που κατέχει το Ισραήλ.

To ισραηλινό κανάλι 14 παραδέχεται τις απώλειες ισραηλινού στρατού στο  Khan Younes.

H Tsahal από την πλευρά της αναφέρει πως  »κατά μια επιχειρησιακή δραστηριότητα στη Λωρίδα της Γάζας ξέσπασε ανταλλαγή πυρών »’ και πως σειρήνες ήχησαν στην περιοχή Eshkol του Ισραήλ. Η Τσαχάλ διαψεύδει πως είχε απώλειες , άλλα μέσα έλεγαν νωρίτερα πως σκοτώθηκε 1 Ισραηλινός στρατιώτης και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι.

6 νεκρούς αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι πως έχουν το Ισραήλ βομβάρδισε και τη Rafah.

Ισραηλινά μέσα που επικαλούνται αραβικές πηγές αναφέρουν ότι οι  IDF στόχευσαν υψηλόβαθμους της Hamas της Ταξιαρχίας Izzedine al-Qassem σκοτώθηκαν 2 ο διοικητής  Sheikh Nur Barakeh και ο Muhammad al-Qara, βοηθού Barakeh. Άλλες αραβόφωνες πηγές μιλούν για νεκρούς τον  Mustafa Muhammad Hussein Abu Udeh και Alaa Muhammad Quidar ότι επίσης σκοτώθηκαν. ισραηλινό μέσο μιλά για νεκρούς  »5 τρομοκράτες » και ότι ισραηλινά  F-16 και επιθετικά ελικόπτερα Apache στόχευσαν ανατολικά του Khan Younis με περί τους 40 πυραύλους.

Το Υπ. Υγείας Παλαιστίνης μιλά για 5 νεκρούς κι αργότερα για 6. 

Σκοτώθηκε ο Nour Baraka

 

που διάφορα μέσα τον δίνουν ως υψηλόβαθμο της Χαμάς. Τα 5 μέλη της Ταξιαρχίας Izzedine al-Qassem που σκοτώθηκαν είναι οι

Alaa Eddin Quweider , Mohammed Majid Al-Qara , Διοικητής Nour Baraka , Mustafa Hassan Abu Odeh, Atallah Abu Musabah.

Οι Ταξιαρχίες  Izzedine al-Qassem με ανακοινωθέν τους παραδέχθηκαν ότι οι IDF διείσδυσαν με πολιτικό όχημα σήμερα το βράδυ στην περιοχή του τζαμιού του Μάρτυρα Abu Shanab στα 3 χλμ από το Khan Younis και δολοφόνησαν το διοικητή τους.

H Tsahal αναφέρει πως  »11:30 PM οι σειρήνες συνεχίζουν να ηχούν στο νότο του Ισραήλ ειδοποιώντας για ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από Γάζα. Το Iron Dome αντιαεροπορικό σύστημα κατέρριψε 2. » To rt αναφέρει πως σύμφωνα με αρχές της Γάζα το Ισραήλ σκότωσε 6 Παλαιστινίους εκ των οποίων 2 υπεύθυνους της Hamas. Ο Νετανιάχου διακόπτει τις συναντήσεις του στο Παρίσι και λόγω γεγονότων Γάζας επιστρέφει εσπευσμένα μέσα στη νύχτα στο Ισραήλ. 

dimpenews.com