Τατζικιστάν: συνελήφθηκαν 12 τρομοκράτες της Daesh που προετοίμαζαν επιθέσεις σε ρωσική στρατιωτική βάση και σε σχολείο του Ρωσικού Υπ. Άμυνας.

Η 201η ρωσική στρατιωτική βάση στο Tadjikistan τέθηκε σε αυξημένο συναγερμό μετά τη διάδοση πληροφοριών  για την προετοιμασία μιας στρατιωτικής επίθεσης κατά Ρώσων στρατιωτών σύμφωνα με τον υποδιοικητή της βάσης τον Vladimir Alexandrov.

Και όλα αυτά μετά τις πληροφορίες για τη σύλληψη  από τις αρχές τρομοκρατών της  Daech που είχαν την πρόθεση να διαπράξουν μια επίθεση στην είσοδο της βάσης ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο Sputnikο Vladimir Alexandrov.

«Για την ώρα δεν δεχθήκαμε καμιά πληροφορία από τις μυστικές υπηρεσίες tadjiks, αλλά ο διοικητής έθεσε τη ρωσική στρατιωτική βάση σε ενισχυμένο συναγερμό  aμετά τη διάδοση πληροφοριών στο internet.Μια έρευνα είναι σ΄εξέλιξη , θ΄ανακοινώσουμε τ΄αποτελέσματά της Τρίτη πρωί», ανέφερε ο Alexandrov.

Το Sputnik έμαθε από μια πηγή στο εσωτερικό της Επιτροπής του Κράτους του Τατζικιστάν για την εθνική ασφάλεια ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας συνέλαβαν μια ομάδα 12 ατόμων που τους υποπτεύονται ότι προετοίμασαν επιθέσεις κατά της βάσης και ενός ρωσικού σχολείου.

«Μια εγκληματική οργάνωση 12 ατόμων είχε την πρόθεση να οργανώσει επιθέσεις στην είσοδο της 201η ρωσικής στρατιωτικής βάσης και σε σχολείο του ρωσικού Υπ. Άμυνας στο Douchanbé μ΄εντολή της  Daech», ανέφερε ο συζητητής του Sputnik. Πρόσθεσε πως οι τρομοκράτες συνελήφθηκαν καθώς επιχειρούσαν συνάντηση σε διαμέρισμα βρισκόμενο στα ΝΔ της πρωτεύουσας του Τατζικιστάν.

dimpenews.com