Υπ. Άμυνας Ρωσίας: 6.000 τρομοκράτες επιχειρούν στο θύλακα των ΗΠΑ στο στρατόπεδο προσφύγων Rukban στο al Tanf στη Συρία.

Αποτέλεσμα εικόνας για al tanf syria

O επικεφαλής του Ρωσικού Εθνικού Κέντρου Ελέγχου της Άμυνας ο  στρατηγός Mikhaïl Mizintsev, απαίτησε από τις ΗΠΑ να θέσουν τέλος στην κατοχή τους στη ζώνη του al Tanf όπου βρίσκεται το στρατόπεδο Rukban.

Στη δήλωσή του ο Mizintsev γνωστοποίησε ότι η κατάσταση των εκτοπισμένων στο στρατόπεδο Rukban είναι ανάλογη με αυτήν που επικρατούσε στα στρατόπεδα κράτησης κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και εξέφρασε την έκπληξή του για τη σιγή που τηρεί η διεθνής κοινότητα που κλαυθμηρίζουν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ενώ κλείνει τα μάτια  στην καταστροφή των κατοίκων του στρατοπέδου που στην πραγματικότητα είναι πολίτες όμηροι.

Κάλεσε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν αμέσως την κατοχή της περιφερειακής ζώνης του στρατοπέδου λέγοντας ότι η μόνη λύση στην τεταμένη κατάσταση είναι η απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών από δυνάμεις των ΗΠΑ, ώστε οι εκτοπισμένοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. .

Το Υπ. Άμυνας της Ρωσίας εκτός των άλλων είπε « ότι περισσότεροι από 6,000 ένοπλοι, που βρίσκονται στον θύλακα των ΗΠΑ βρίσκονται ανάμεσα σε 50,000 εκτοπισμένους πολίτες που εδρεύουν στο στρατόπεδο προσφύγων Rukban στο Tanf στη ΝΑ ύπαιθρο της Homs ».sana

dimpenews.com